22 maart 2023

21 maart 2023 om 11:17

Hoevelaken

[Film Un Triomphe
[19:30
Op woensdag 22 maart draait de film Un Triomphe in de Kopperhof in Hoevelaken. Om toch maar rond te komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent, besluit hij om een beroemd toneelstuk op de planken brengen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeknijkerk.nl. Datum: woensdag 22 maart. Locatie: Sportweg 25, 3871 HK Hoevelaken. Aanvang: 19.30 uur.

23 maart 2023

Nijkerk

[Workshop 'Foto's overzetten van smartphone naar pc'
[13:30 Frieswijkstraat 99
Met een smartphone maken we gemakkelijk veel mooie foto’s en video’s, waardoor je al snel een schat hebt aan beeldmateriaal. Maar wat moet je er dan verder mee doen? In deze workshop behandelen we het overzetten van foto’s en video’s van Android of Apple smartphone en/of tablet naar een Windows-pc, via de USB-kabel die bij de smartphone is meegeleverd. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Kom dan met uw smartphone (en eventueel uw tablet) naar de workshop en ga – na een korte inleiding door een van onze medewerkers – zelf aan de slag met behulp van onze vrijwilligers. Breng ook de USB-kabel en de oplader mee! Heeft u een laptop? Breng die dan ook mee zodat u écht kunt oefenen hoe het werkt. Inloop vanaf 13.15 uur. In het kader van ons jubileumjaar 2023 is deelname dit jaar gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst. Stuur daarvoor uiterlijk 20 maart een e-mail naar cursusadministratie@seniorwebnijkerk.nl of meld u aan tijdens het Digitaal Spreekuur (dinsdags en donderdags in de bibliotheek).

Nijkerkerveen

[Film Falling for Figaro
[19:30 Van Noortstraat 36
Op donderdag 23 maart draait de film Falling for Figaro in ‘t Veense hart in Nijkerkerveen. Een fondsbeheerder verlaat haar baan en vriend om haar levenslange droom om operazangeres te worden na te jagen. Tijdens haar opleiding ontmoet ze een mede-opera student en wat begint als een rivaliteit ontwikkelt zich tot iets meer. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeknijkerk.nl. Datum: donderdag 23 maart. Locatie: Van Noortstraat 36, 3864 EV Nijkerkerveen. Aanvang: 19.30 uur.

25 maart 2023

Nijkerk

[Veiligheidscontrole caravan/camper
[9:00
Jaarlijkse caravan/camper controle 2023 van VVN Nijkerk/Hoevelaken. De controle wordt verricht door de verkeerspolitie en de brandweer van Nijkerk. De bijdrage per combinatie is 15,00 euro. Aanmelden s.v.p. onder opgave van: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en merk en type van de auto en van de caravan/camper, bij het secretariaat van VVN, afd. Nijkerk/Hoevelaken, p/a Kijftenbeltlaan 6,3871 BD te Hoevelaken, tel. 2537191, of per email: vvn.afd.nijkerk@gmail.com (heeft de voorkeur). Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 18 maart 2023.U ontvangt daarna tijdig bericht over het tijdstip waarop u voor controle bij de brandweerkazerne aan de Havenstraat wordt verwacht. Deelname in volgorde van aanmelding.

[Benefietconcert voor Israël in Nijkerk
[19:30 ds. Kuypersstraat 2
Op 25 maart geeft het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk, onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, in Nijkerk een benefietconcert voor Israël. Tijdens het concert kunt u luisteren naar diverse muziekstukken van bekende Joodse componisten. Daarnaast kunt u genieten van traditionele Israëlische muziek. Het programma bevat onder andere Moledeti van Nachman Yariv, de 4e Symfonie van Mahler en de Tragische Ouverture van Brahms. Het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk bestaat uit 40 professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko. Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het concert begint om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur. Kaarten via www.hinenisymfonieorkest.nl/concerten á €12,50 per persoon. Gezinskaart €40,00. Kaarten aan de zaal €15,00.

26 maart 2023

Nijkerk

[Zondagmiddagpodium met Edward Val Troubadour
[14:30 Frieswijkstraat 99
Op zondag 26 maart treedt Edward Val Troubadour op tijdens het Zondagmiddagpodium. Als ‘onze Nijkerkse Troubadour’ is Edward een bekend gezicht in Nijkerk. Hij treedt veel op bij feestjes, bedrijfsuitjes, winkelcentra, recreatieparken, zorginstellingen en gaat op zondag 26 maart de bibliotheek vullen met zijn bekende top 2000 hits. Zijn repertoire bestaat uit hits uit de jaren 50, 60, 70, 80 van Elvis Presley tot André Hazes en van Johnny Cash tot Boudewijn de Groot. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis. Dit is tevens het laatste Zondagmiddagpodium van dit winterseizoen. M.i.v. april is de Bibliotheek op zondagmiddag weer gesloten. Vanaf oktober 2023 bent u weer van harte welkom.Datum: zondag 26 maart. Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99. Aanvang: 14.30 uur.

[Mannenkoor zingt bij seniorendienst
[17:00 Venestraat 44,
Op zondag 26 maart verleend het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, onder leiding van Martin Mans, medewerking aan de seniorendienst in de Gereformeerde Kruiskerk aan de Venestraat. Aanvang van de dienst is 17:00 uur, voorganger is ds. Klaas van der Sloot en de organist is Evert van de Veen. Toegang is gratis, na afloop kan er onder het genot van een kopje koffie of thee worden nagepraat.

27 maart 2023

Nijkerk

[Collecte ZOA
In de week van 27 maart tot en met 1 april 2023 collecteren vrijwilligers in Nijkerk voor stichting ZOA. Deze noodhulporganisatie helpt miljoenen vluchtelingen in hun eigen regio. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood, door een oorlog of natuurramp, het hoogst is. Met de opbrengst van de collecte kan ZOA vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen. De collectanten hopen je aan de deur te ontmoeten. Heb je geen geld in huis of loop je de collectant mis? Geven kan ook door de IQR-code op de collectebus te scannen of ga naar de website www.nietthuis.nl. Wil je meer weten over ZOA? Ga naar www.zoa.nl

29 maart 2023

Nijkerk

[Klaverjassen bij Sparta Nijkerk
[19:30 Nachtegaalsteeg 1
Het is weer tijd voor het jaarlijkse Paas-Klaverjassen bij Sparta Nijkerk. 29 maart in de kantine. Inschrijven vanaf 19.30 uur.

1 april 2023

Nijkerk

[Uniek concert Band LEV in De Fontein
[19:30 ds. Kuypersstraat 2
Zaterdagavond 1 april aanstaande komt de bekende band LEV optreden in De Fontein. LEV maakt muziek met een (h)eerlijke boodschap om te bemoedigen en te inspireren. Zet deze datum alvast in je agenda! Kaarten zijn online te koop via Eventbrite en via boekhandel Den Hertog.

Nijkerkerveen

[Trekkertrek
[10:00 Hoevelakenseweg 1a
Trekkertrek vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 april. De Stichting Evenementendag Nijkerkerveen houdt het evenement aan de Hoevelakenseweg 1a, van 10.00 tot 19.00 uur. Dit jaar doen weer ruim 200 trekkers mee van 2,5 ton standaardklasse tot 11 ton, en daarnaast nog een 20 tal sport- en supersporttractoren. Allemaal gaan ze voor de sleepwagens Down Under of Simply the Best.

5 april 2023

[Groei&Bloei Paasworkshop o.l.v. Vera de Boer
[19:15 De Veenslag 16
Woensdagavond 5 april kun je meedoen aan de jaarlijkse paasworkshop onder leiding van Vera de Boer. Vanaf 19:15 staan koffie en thee klaar. Om 19:30 start de workshop die ongeveer 2 uur duurt. We gaan werken met bloemen van het seizoen om een mooi paasstuk te maken en mee naar huis te nemen. Alle materialen zijn aanwezig. Je hoeft alleen een tangetje, knipper, lijmpistool en een kratje voor vervoer van je werkstuk mee te nemen. Kosten € 25,00 p.p. leden, € 30,00 p.p. niet-leden. Koffie en thee € 1,- per kop. Locatie: De Eshof Kerk, De Veenslag 16, Hoevelaken. Het aantal plaatsen is beperkt, meld je snel aan via: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com Vol=Vol. Meer informatie op www.nijkerk.groei.nl. Voor aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of bij Vera de Boer: 06-40903656.

13 april 2023

Nijkerk

[Inspiratiecollege voor vrijwilligers van gemeente Nijkerk
[19:30 Henri Nouwenstraat 8
Op donderdagavond 13 april a.s. wordt er weer een inspiratiecollege voor vrijwilligers van gemeente Nijkerk georganiseerd. Deze avond zullen ervaringen, unieke momenten, herinneringen worden uitgewisseld over wat vrijwilligers in hun vrijwilligerswerk zoal meemaken. De theatergroep Draad gaat improvisatietheater spelen op de verhalen die verteld worden. We hebben meer gemeen met elkaar dan we denken. Het herkennen van jezelf in wat iemand anders vertelt, verbindt. Laten we het feest van de ontmoeting vieren.

Locatie: Corlaer College, Aula Havo Atheneum gebouw. Henri Nouwenstraat 8 in Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang programma om 20.00 uur. Graag horen we uiterlijk vrijdag 31 maart of je wilt deelnemen aan deze avond. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden door op onderstaande link te klikken of door de QR code in de bijlage te scannen en in te vullen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy van Wee van Sigma op telefoonnummer: 033-2474830 of per mail info@sigma-nijkerk.nl. Let op: vol is vol! Aanmeldlink: https://forms.gle/y3KSRMsF6WgRxH5DA