CSW-Sparta Nijkerk
CSW-Sparta Nijkerk Marcel van den Ijssel

Overwinning Sparta VR1

21 maart 2023 om 12:16

NIJKERK De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun status na de winterstop vastgehouden door in Wilnis met 2-5 te winnen van CSW VR1. Een belangrijke overwinning, omdat CSW nu op een achterstand van tien punten gezet is en handhaving van de Spartanen in de eerste klasse zo goed als veilig gesteld lijkt. Door de overwinning steeg Sparta Nijkerk naar een vijfde plaats op de ranglijst. Sparta was erg slordig aan de bal, maar kwam in de 9e minuut toch op voorsprong door Ilse van Walsem. Een kleine tien minuten later wist Jolien van Looijengoed de score te verdubbelen door goed druk te zetten op de verdediging van CSW. Het spel was bepaald niet goed, maar na 25 minuten was het al 0-3 (doelpunt Ilse van Walsem, assist Jolien van Looijengoed). Vlak voor rust werd het 0-4 door het derde doelpunt van Ilse van Walsem en scoorde CSW de 1-4 via een fraai afstandsschot in de kruising.

De tweede helft was rommelig. De laatste tien minuten kwam er toch nog wat leven in de wedstrijd en kreeg Sparta Nijkerk een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Ilse van Walsem deed dat nog in de 85e minuut, maar in blessuretijd kwam de marge weer op drie doelpunten toen CSW opnieuw van grote afstand het net wist te vinden. Een verdiende zege van Sparta Nijkerk. Komende zaterdag wacht een nieuwe uitdaging, als koploper Jodan Boys VR1 op bezoek komt in Nijkerk.