Stadsgedicht

24 maart 2023 om 06:18

Zonnestraal

Een zonnestraal

Bedremmeld

Als de eerste stap

Van ’t kind dat leert

Z’n voet op vaste grond

Te zetten


Zo bleu

Kleurt ’t milde wit. En geel

Van ’t zonnelicht in

Het vroege voorjaar

’t Wil heel bedachtzaam

Op z’n stralen letten


Maar, dan ineens is toch

De winter echt voorbij. Dunne

Stralen worden dikke bundels

Een nieuw getij!


© Henriëtte Hofman

Stadsdichter Nijkerk


Burgemeester lanceert Geefgids

HOEVELAKEN Tijdens de bijeenkomst 'Geven maakt gelukkig' in De Stuw in Hoevelaken zal woensdag 29 maart de Hoevelakense Geefgids officieel worden gelanceerd. Dat wordt gedaan door niemand minder dan burgemeester Gerard Renkema. De Hoevelakense Geefgids is een initiatief van Lionsclub Hoevelaken. Met dit initiatief worden schenkers en ontvangers - goede doelen in Hoevelaken - met elkaar in contact gebracht. De lancering begint om 19.30 uur. Er is ontvangst met koffie en na afloop een gratis drankje. Meer informatie over de bijeenkomst via Leen Schonewille: 06-19552213 of info@dehoevelakensegeefgids.nl, www.dehoevelakensegeefgids.nl.


Museum Nijkerk doet mee aan Museumweek

NIJKERK Museum Nijkerk is deelnemer aan de Nationale Museumweek, die dit jaar wordt gehouden van 1 tot en met 7 april. Nieuw is dat bezoekers die zelf geen Museumkaart hebben, een exemplaar van iemand mogen lenen. Een Museumkaart geeft in deze week recht op gratis entree. De landelijke organisatie doet dan ook de oproep ‘Deel je Museumkaart’. Het is inmiddels traditie: Museum Nijkerk is tijdens de Nationale Museumweek naast de reguliere openingstijden extra open, op zondagmiddag. Dit jaar valt dat op 2 april, het museum is dan geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Deze zondagmiddag hebben alle bezoekers gratis toegang tot het museum. De expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’ is te bekijken, evenals de vaste expositie ‘Nijkerk, stad vol historie’, het publiekstoegankelijke depot en het archief van het Westerborkpad.


'Warmdraaitoertocht’ van Stimon

NIJKERK De Warmdraaitoertocht van Stimon vindt plaats op zaterdag 25 maart, vanaf motorhuis de Valkenier in Barneveld. Daar kunnen geïnteresseerden zich vanaf 9.00 uur melden voor deelname en genieten van een kop koffie. Om 10.00 uur is het vertrek en de rit wordt gereden onder leiding van een toerleider. Bij het eindpunt wordt een kop soep aangeboden. Deelname en de consumpties zijn gratis. Meer informatie: www.stimon.nl of 06-52535594.