Robert Kreuning

Hoevelaken pakt weer eens driepunter

20 maart 2023 om 13:11 Voetbal

HOEVELAKEN Het was alweer enige tijd geleden, maar eindelijk pakte Hoevelaken zaterdag weer eens de volle winst. Sterker nog, de 2-0 overwinning op DSV’61 was pas de eerste overwinning in het lopende kalenderjaar. En vanzelfsprekend zal de ploeg daar nog vele overwinningen aan toe willen voegen de komende periode.

De goede wil was er zaterdag bij Hoevelaken om er een aantrekkelijk duel van te maken, maar dat bleek in de eerste helft niet echt te lukken. De gasten uit Doornspijk zakten ver terug en dus was het voor de roodwitten niet eenvoudig om ruimte te vinden voor het aanvalsspel. Omdat de gasten het vooral met lange ballen probeerden en daarin niet slaagden, was er weinig spektakel en kabbelde het duel met 0-0 de rust in.

Een doelpunt moest het duel openbreken en dat gebeurde al snel in de tweede helft. Paul Eleveld dook ineens op vrij voor de doelman van DSV’61 en in twee instanties wist hij de 1-0 aan te tekenen. Daarna kon Jelle Bos de wedstrijd al beslissen, maar toen was de doelman uit Doornspijk de winnaar. Hoevelaken ging gaandeweg beter spelen en kwam eigenlijk nooit in gevaar, zodat DSV’61 nauwelijks gevaarlijk kon worden. Daan Vinke besliste uiteindelijk het duel door de 2-0 te scoren en zorgde daarmee voor de eerste drie punten in 2023 voor Hoevelaken.

Op de ranglijst staat Hoevelaken er nog steeds goed voor, zij het dat koploper VVOP wel erg ver weg is. De strijd om promotie is echter nog absoluut niet gestreden en Hoevelaken heeft daarvoor goede papieren als de overwinning wordt vervolgd de komende weken.