NSC Nijkerk

NSC blijft klimmen

20 maart 2023 om 13:01 Voetbal

NIJKERK Wat een slecht seizoen voor NSC leek te worden, is na de winter geheel omgedraaid. Na de 0-1 overwinning bij De Meern van zaterdag is de gevarenzone verlaten en wordt wellicht met een schuin oog gekeken naar meer, bijvoorbeeld de derde periodetitel. Dat is nog erg vroeg, maar vooralsnog doet NSC het uitstekend de laatste duels.

Groots was het niet zaterdag in De Meern wat NSC liet zien, maar ook de tegenstander speelde niet heel goed. Wel bleef NSC betrekkelijk eenvoudig overeind en dan blijft het afwachten welke ploeg uiteindelijk de winst kan pakken. NSC had de controle over de eerste helft en creëerde enkele mogelijkheden en in de tweede helft gold dat voor de thuisploeg.

De hervonden eenheid in de selectie zorgde ervoor dat NSC als een collectief bleef spelen en dan kan het individu soms het verschil maken. In dit geval werd het zaterdag Anouar Tmim die één van de kansen van NSC tien minuten voor tijd benutte. De 0-1 bleek uiteindelijk genoeg voor de winst en dus kon NSC weer drie punten bijschrijven aan hun totaal. De grote vraag is: houdt NSC dit vol en zo ja, waar gaat dit eindigen?