Afbeelding
Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/ Schoonderbeek 1 verliest opnieuw van gasten uit Zutphen

20 maart 2023 om 09:19 Korfbal

HOEVELAKEN Zaterdag 18 maart nam Telstar/ Schoonderbeek 1 het op tegen KVZ 1. Na het verlies van vorige week in Enschede moest Telstar veerkracht tonen en laten zien dat ze in eigen zaal konden winnen van de ploeg uit Zutphen. De gasten uit Zutphen maakten het al eerder in het zaalseizoen lastig voor Telstar; hier verloren de Hoevelakers met 18-14. Met een sterk team en een bank gevuld met reservespelers leek Telstar klaar om te vechten voor de overwinning.

Beide ploegen begonnen de pot met veel energie en dit was terug te zien op het scorebord. KVZ kreeg in de eerste minuut een strafworp mee waardoor het al snel 0-1 stond, maar Joost Geluk startte scherp en scoorde vrijwel meteen hierna de 1-1. De teams gingen op hetzelfde tempo door en na vijf minuten stond het 2-3.

Nadat Lois de Korte zijn schoenen had gewisseld in het veld lezen deze beter te passen, want hij gooide de bal meteen door de korf vanaf afstand; 3-3. Sarah van der Meer speelde haar tweede wedstrijd na haar blessure, haar ‘break’ leek haar kracht gegeven te hebben want ze scoorde haar tweede doelpunt van de avond; 4-4.

Nog 15 minuten tot de rust. Het verdedigende werk van Telstar zag er slordig uit. Helaas paste dit bij een bekende uitspraak voor de spelers van Telstar: ,,Je werkt niet voor de KLM, waarom vlieg je dan?” (Dit spreekt voor zich; de spelers moeten met beide voeten aan de grond blijven verdedigend). Beide teams maakten zowel aanvallend als verdedigend veel overtredingen en het spel was fysiek. Niet alleen waren er veel pass-fouten, ook misten de teams twee strafworpen en ging de schotklok af.

KVZ liep dan toch uit en er ontstond een gat van 4 doelpunten verschil. Kort voor rust scoorde Britt van den Top, hierdoor gingen de teams het veld af met een stand van 8-11.

De wedstrijd leek zich in de voordeel van Telstar te keren; Telstar kreeg nu in de eerste minuut een strafworp mee; 9-11. Hierna opnieuw veel overtredingen; maar aan beide kanten gingen de strafworpen en vrije ballen er niet gemakkelijk in. Telstar liep verdedigend achter de feiten aan, maar het lukte KVZ niet om hier gebruik van te maken. Ook aanvallend lukte het Telstar niet om te kunnen herhalen, veel één-schots aanvallen of “geen”- schots aanvallen door balverlies. Noemenswaardig was de invalbeurt van oudgediende Wilbert van Dijk; hij speelde zaterdag weer (net als vroeger) in het eerste van de roodhemden.

13 minuten en nog steeds een achterstand van 3. Jelle Wien en Bente ten Ham scoorden 2 doelpunten. Een stand van 13-14 en nog 10 minuten op de klok. Maar toen scoorde de eerdergenoemde Wilbert van Dijk de gelijkmaker; 14-14. Toen het opnieuw spannend leek te worden trok KVZ toch op het laatste moment aan het langste eind. Opnieuw een enorm zuur verlies voor de thuisploeg. Eindstand; 15-17.

Telstar 2 nam het hierna op tegen KVZ 2, de vorige keer eindigde deze wedstrijd met een gelijke stand. Nu opnieuw een spannende wedstrijd, maar helaas bleven ook deze twee punten niet in Hoevelaken, eindstand: 11-12. Volgende week neemt Telstar 1 het om 20.00 op tegen AKC 1 in Almelo. Telstar 2 mag het opnemen tegen DVO 4 in Bennekom.