Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Nog steeds gevaarlijke situaties op kruispunten Torenstraat in Nijkerk: CDA stelt vragen

17 maart 2023 om 10:30 Politiek

NIJKERK De CDA-fractie in de Nijkerkse gemeenteraad krijgt nog steeds signalen dat er bijna-ongelukken en werkelijke aanrijdingen plaatsvinden op het kruispunt van de Venestraat en de Torenstraat. Maar ook op de naar aanleiding van eerder onderzoek aangepaste kruisingen van de Holkerstraat met de Torenstraat en de Brink en Torenstraat. Voor automobilisten worden de kruispunten als hoogst onoverzichtelijk gezien.

Volgens Pam van de Weijer van het CDA dienen vooral fietsers en wandelaars beter beschermd te worden op deze ,,levensgevaarlijke kruispunten”. Om die reden heeft zij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

MAATREGELEN

Hierin vraagt zij of het college op de hoogte is van de grote hoeveelheid bijna-ongelukken die op deze kruispunten plaatsvinden. Maar ook of het college bereid is om de verkeerssituatie terug te brengen naar de voorrangsregeling, zoals het voorheen was. Als dit niet het geval is, wil ze weten of het college bereid is om andere maatregelen te treffen om deze ,,levensgevaarlijke verkeerssituaties” aan te passen, zodat met name fietsers en wandelaars beter beschermd worden.