Afbeelding
Gerrit Steen

Stichting Kunstbus schenkt Hoevelaken een bankje

15 maart 2023 om 16:59 Verenigingen

HOEVELAKEN De Stichting Kunstbus Hoevelaken is na 25 jaar met haar activiteiten gestopt. Maar niet zonder Hoevelaken nog een laatste cadeau te geven. Van het geld dat nog in kas was, heeft de stichting aan de bewoners van Hoevelaken een bankje geschonken. Het bankje staat  aan het Van Aalstplein in Hoevelaken. 

Wethouder Mariëlle Broekman nam het bankje woensdag namens inwoners ‘in ontvangst’ van bestuursleden die de afgelopen jaren de Kunstbus-activiteiten organiseerden. 

KUNSTBUS

De Stichting Kunstbus Hoevelaken heeft 25 jaar lang van alles gedaan om inwoners dichterbij kunst en cultuur te brengen. Zo werd de laatste jaren de Kunstbus ingezet voor culturele excursies naar een balletvoorstelling, musicals en bezoeken aan musea. ,,Maar vanwege afname van deelnemers en stijging van kosten was voortzetting niet langer verantwoord”, laat de stichting weten. Daarom heeft de Kunstbus zichzelf in het najaar van 2022 opgeheven. Vanaf nu worden interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen voor vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk verzorgd door Kunstbus Nijkerk/Hoevelaken, een initiatief van de Unie van Vrijwilligers.

Afbeelding