Dennis Peek van Kindercampus Blokhuus (rechts) en André Feije, regiodirecteur Midden-Nederland van Humankind.
Dennis Peek van Kindercampus Blokhuus (rechts) en André Feije, regiodirecteur Midden-Nederland van Humankind. Marion Zuurveen

Opvang, onderwijs en meer onder één dak: ,,We willen een doorlopende leerweg aanbieden’

23 januari 2023 om 17:00 Onderwijs

HOEVELAKEN Kindercampus Blokhuus in Hoevelaken, voorheen ‘t Blokhuus, is sinds 9 januari een feit. Naast basisonderwijs voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt er op maandag, dinsdag en donderdag ook peuteropvang voor kinderen van twee tot vier jaar aangeboden en de naschoolse opvang voor basisschool leerlingen is het hele jaar door geopend na schooltijd. Woensdag houden ze open huis. 

De peuteropvang en naschoolse opvang worden in samenwerking met Humankind georganiseerd in een apart lokaal binnen de school. Deze organisatie heeft veertig jaar ervaring in Nederland op het gebied van kinderopvang en -ontwikkeling. Het contact met Humankind is al meer dan een jaar geleden ontstaan toen Dennis Peek als nieuwe directeur en bestuurder begon op ‘t Blokhuus. 

DOORLOPENDE LEERWEG Dennis Peek: ,,Wij willen graag een doorlopende leerweg aanbieden met één onderwijsvisie die begint bij de allerjongste kinderen. De kinderen worden zo goed mogelijk opgeleid voor de huidige en toekomstige maatschappij. Door ze te leren geloven in zichzelf kunnen ze moeilijke dingen makkelijker leren. Humankind is een moderne, grote landelijke organisatie en hun onderwijsvisie sluit heel goed aan bij onze visie. We zijn nu van start gegaan met de peuteropvang en naschoolse opvang, maar na de meivakantie gaan we ook voorschoolse educatie voor kinderen van twee tot vier jaar aanbieden.”

Na de meivakantie gaan we ook voorschoolse educatie aanbieden

Volgens Peek biedt de campus voor personeel ook het voordeel dat ze meer uren kunnen werken. Zo kan een docent die lichamelijke opvoeding geeft bijvoorbeeld na schooltijd de buitenschoolse opvang verzorgen en een pedagogisch medewerker bij de peuteropvang kan ook leerlingen in het basisonderwijs ondersteunen.


Basisschool ‘t Blokhuus gaat sinds begin deze maand verder onder de naam Kindercampus Blokhuus. Het nieuwe logo moet nog onthuld worden. Foto: Marion Zuurveen.

NIEUWE LOCATIE Peek vervolgt: ,,Humankind denkt ook met ons mee over de verhuizing naar het nieuwe gebouw in  de toekomstige wijk Klaarwater. Daar willen we ook kinderopvang van nul tot vier jaar gaan aanbieden, zodat alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar op één locatie terecht kunnen en één leerweg volgen. Daarnaast willen we daar ook andere ondersteuning aanbieden, zoals orthopedagogiek en logopedie en we willen ook een opleidingsschool worden voor personeel in de opvang en daarnaast wellicht BBL en volwasseneducatie aanbieden. Voor ouders is het heel makkelijk als ze bij één organisatie terecht kunnen voor onderwijs, opvang en eventueel orthopedagogiek en logopedie”.

Voor ouders is het heel makkelijk als ze bij één organisatie terecht kunnen

André Feije, regiodirecteur Midden-Nederland van Humankind: ,,We zijn heel blij om de opvang op Kindercampus Blokhuus te mogen realiseren. We organiseerden al wel opvang in andere gemeentes in de omgeving, maar nu dus ook in de gemeente Nijkerk. Goed personeel vinden is momenteel een hele uitdaging, maar gelukkig hebben wij dat hier heel goed kunnen realiseren. We kijken ook uit naar de uitbreiding van de opvang en de bredere functie van de campus in de toekomst in het nieuwe gebouw”.

OPEN HUIS Aanstaande woensdag van 8.30 tot 12.15 uur is de campus open voor bezichtiging. Belangstellenden zijn welkom. Op een later moment dit jaar zal Kindercampus Blokhuus officieel geopend worden. Meer informatie is hier te vinden.