Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Kerk School Gezinsdienst in Nijkerk en Nijkerkerkveen

23 januari 2023 om 08:52 Religie

NIJKERK Kerken, christelijke scholen en veel gezinnen in Nijkerk en Nijkerkerveen doen weer mee aan de kerk-school-gezinsdienst. Dit jaar is het thema ‘Koninklijk’. De themadiensten in de kerken worden gehouden op zondag 29 januari.

,,Een kerk, school gezinsdienst is een speciale dienst die probeert de verbinding tussen de kerk, school en gezin te versterken”, leggen de deelnemende kerken en scholen uit. ,,De centrale gedachte hierbij is dat in de kerkdienst, het onderwijs en bij de opvoeding thuis dezelfde Bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Als kerk, school en gezin goed op elkaar aansluiten, kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen. Voor kinderen is het makkelijker als in de verschillende omgevingen verhalen worden verteld die een directe verbinding met elkaar hebben. Dit kan door een bepaald thema te kiezen dat zowel in de kerk, op school als thuis wordt behandeld.” 

KERK, SCHOOL, GEZIN De kerk wordt versierd met de werkstukjes die op school zijn gemaakt. In de dienst is er extra aandacht voor de kinderen. Een paar van hen mogen (een deel van) de bijbellezing verzorgen en een deel van de preek wordt aangepast aan de kinderen. Op school wordt het thema behandeld door middel van bijbelverhalen, liedjes en werkjes. De dominee komt naar school om met de kinderen over het thema te praten en zo al vast een brug te leggen. Het gezin wordt betrokken bij de kerkdienst en de activiteiten op school. De scholen geven aan de kinderen een gezinsdagboekje mee naar huis. Het bijbelonderwijs op de scholen zit deze week verpakt in een thema: ‘Koninklijk’. ,,Er is aandacht voor hoe God regeert in ons leven, aan de hand van de Bijbelverhalen over Jozef. Naast de verhalen maken we die week extra tijd voor gesprekken, creatieve verwerkingen en zingen. Het hoogtepunt van die week vindt niet op school, maar op 29 januari in een kerk plaats.” 

Locaties en tijden van de themadiensten: Grote Kerk. Holkerstraat 9.30 uur. De Fontein, Ds. Kuypersstraat 10.30 uur. Opstandingskerk, Hoefslag 132  9.30 uur. Gerfeformeerde Kerk Nijkerkerveen, Vrouwenweg 9.30 uur. De Levensbron, Jan Steenhof 53 8.45 uur en 10.45 uur. De Kandelaar, Meinsstraat. 4A 9:30 uur.