Afbeelding
Eigen foto

Aquarelliste Petra Tool geeft lezing over reizen van beroemde kunstenaars

20 januari 2023 om 08:16 Activiteiten

NIJKERK Aquarelliste Petra Tool zal donderdagavond 26 januari bij Brink42 in Nijkerk stilstaan bij de reizen van een aantal beroemde kunstenaars. Ook zal zij schilderijen tonen van haar eigen schildertrips naar onder andere IJsland, Griekenland en Thailand.

Petra Tool: ,,Kunstenaars zien anders, maar vooral ook méér. Van elke reisschets die ik maakte, weet ik nog precies wat ik in één oogopslag zag, en wat mij pas opviel na lang kijken. Zo is er op de Akropolis in Athene een tempel met een rij zuilen in de vorm van vrouwen. Deze mooie beelden lijken in de eerste instantie allemaal hetzelfde, maar als je er echt even voor gaat zitten, dan zie je de subtiele verschillen in haardracht en in vorm van het gezicht en de kin. Ze hebben echt elk een eigen gezicht en identiteit. Dat maakt ze alleen maar nóg mooier.”

Haar aquarellen kenmerken zich door de kunst van het weglaten. De karakteristieke vormen, kleuren en details van een dorpje zet zij vlot neer, en de rest laat zij weg. Tijdens de lezing zal Tool ook portretten laten zien van de bijzondere mensen die zij per toeval onderweg tegenkomt, zoals de IJslandse Viking Hordur en traditionele bergstammen in Thailand.

Donderdag 26 januari van 19.30 tot 20.45 uur, locatie Brink 42, Nijkerk. Entree is gratis. Aanmelden: www.streamsbrink42.nl (zie ‘activiteiten’).