Oud-Nijkerkers Anne en Esther Vedder in Forbes 40 under 40-lijst

11 januari 2023 om 07:46

NIJKERK Anne en Esther Vedder, de Twinkling twin sisters, zoals Forbes de van oorsprong Nijkerkse zusters noemt, staan als enige Nederlanders in de Forbes 40 under 40-lijst. Deze prestigieuze lijst, met daarin volgens het tijdschrift de meest invloedrijke mensen onder de 40 jaar, verscheen onlangs. ,,Kansen zien en grijpen, ook als de omstandigheden verre van ideaal lijken. Dat zo’n aanpak loont, bewijzen Anne en Esther Vedder. In korte tijd hebben de Nederlandse tweelingzussen hun sieradenmerk Vedder & Vedder omgetoverd tot een miljoenenbedrijf. Na het veroveren van Europa richten ze hun pijlen nu op de Verenigde Staten”, schrijft Forbes over de zussen. ,,Een mooiere afsluiting en beter begin van het jaar hadden we niet kunnen voorstellen.  Of misschien toch wel, want een plek op de Forbes lijst is iets waar we echt van droomden”, geven Anne en Esther aan. ,,Dit is wel echt een eer en een moment om bij stil te staan. We gaan het ook zeker vieren met ons team. Het geeft ons ook weer zoveel drive om dit nieuwe jaar nog veel meer mooie dingen te doen en anderen te inspireren.”


Therese Klompenhouwer ongeslagen

NIJKERK Het jaar waarin Therese Klompenhouwer met een toch al zo rijk palmares voor nieuwe uitdagingen staat, ging afgelopen weekend naar een vlekkeloze start. Het Nederlands kampioenschap driebanden op de matchtafel voor dames kreeg de winnares die niemand meer zal verbazen. Voor de zestiende keer was Therese de beste, was ze met haar gemiddelde van superieure klasse en ging het op de slotdagen vooral om de bezetting van het NK podium in de schaduw van de kampioene. En weer is Therese dus een titel rijker na de gewonnen finale tegen Monique van Exter, die net als vorig jaar het zilver greep op het NK. ,,Het was zeker niet mijn beste toernooi’’, stelde ze na afloop vast. ,,Ik was bij vlagen heel onzeker, maar gelukkig was het toch nog goed genoeg om te kunnen winnen met 1.064. Daar kan ik best tevreden mee zijn. Ik ben in geen enkele wedstrijd in gevaar geweest. En ook met minder spel, moeilijke posities en wat onzekerheid, kan ik mijn tegenstanders toch verslaan. Dat heeft alles met ervaring te maken.’’


Kledingzaak Brandhof Women is gesloten

NIJKERKERVEEN Dameskledingzaak Brandhof Women heeft 31 december haar deuren gesloten. Het interieur is ook grotendeels verkocht. De opbrengst, 2.966 euro, doneerden eigenaren Wim en Bertha van den Brandhof aan de Voedselbank in Nijkerk. Het familiebedrijf stopt na 98 jaar. De opa van Wim van den Brandhof, Willem van den Brandhof, startte in 1924 een café op de Van Dijkhuizenstraat 11. Daarna volgen een kruidenierswinkel, een kledingzaak en een interieurwinkel. Gerard van den Tweel heeft het pand gekocht en zal er een Albert Heijn openen.