Algemeen

10 januari 2023 om 10:34

[Koersbal bij UVV Nijkerk
Koersbal is een spel dat wordt gespeeld met ellipsvormige ballen die aan één zijde verzwaard zijn. Bij UVV Nijkerk kunnen geïnteresseerden een maand lang gratis meespelen. Het spel wordt gespeeld op een mat van 8 meter lang en 2 meter breed. De bal rolt naar de zware zijde en het vraagt beheersing en concentratie om deze zo dicht mogelijk bij de jack, de kleine witte bal, te krijgen. Koersbal kan door iedereen gespeeld worden. Bij UVV Nijkerk aan de Frieswijkstraat 97 staat het spel elke dinsdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur op het programma. De bijdrage om mee te doen is normaliter 11.75 euro per maand. Koffie, thee en een koekje staan klaar.

12 januari 2023

[Inloopspreekuur openbaar vervoer
[14:00 Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Elke tweede donderdagmorgen van de maand is er een inloopspreekuur over openbaar vervoer. Tijdens het inloopspreekuur geven ov-ambassadeurs advies en tips over het reizen met trein en bus. Data: 12 januari, 9 februari en 9 maart van 14:00 tot 15:30 uur. Locatie: Bibliotheek, Frieswijkstraat, Nijkerk. Telefonisch spreekuur op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur op tel. 038-3037010.

14 januari 2023

[Klassiek concert met orkest en orgel in De Fontein
[16:00 ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
In de serie Zaterdagmiddagmuziek is op 14 januari een klassiek concert met orkest en orgel. Uitvoerenden zijn het instrumentaal ensemble Filomusica o.l.v. Martien van der Zwan. Het programma bestaat uit muziek van Händel, Mozart, Mendelssohn, Bartók, Schumann en Rheinberger. Het orkest speelt een aantal werken zelfstandig, maar ook in samenspel met orgel, bijv. bij de muziek van Händel, Mozart en Rheinberger. Op orgel speelt Martien van der Zwan als solist muziek van Mendelssohn en Schumann. Van Rheinberger wordt uitgevoerd de Finale uit het Konzert für Orgel, Streichorchester und 3 Hörner, Opus 137. Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 8,00, inclusief een consumptie. Voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

15 januari 2023

[Film: Downtown Abbey, a new era
[10:30 Kloosterstraat 3, Nijkerk
Nadat de familie Crawley koninklijk bezoek kreeg van de koning en koningin van Groot-Brittannië bereidt de familie zich nu voor op een nieuw avontuur, namelijk een vakantie naar Frankrijk. Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa.

[Zondagmiddagpodium met Ed Citroen
[14:30 Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Op zondag 15 januari treedt Ed Citroen op tijdens het Zondagmiddagpodium. Ed speeltIerse Folk muziek. Ed is zelf half Iers. Van zijn moeder heeft hij heel veel bekende Ierse folksongs geleerd in zijn jeugdjaren. Later toen hij zich ontwikkelde als poptroubadour met Top 2000 en eigenliedjes is ook het Ierse repertoire toegevoegd. Toegang is gratis!

18 januari 2023

[Lezing Henk de Graaf: Johannes van den Bosch: idealist of opportunist?
[19:30 Venestraat 16, Nijkerk
Op woensdagavond 18 januari 2023 geeft Henk de Graaf een lezing in Museum Nijkerk over het leven en werk van Johannes van den Bosch, de bedenker van o.a. de ‘Maatschappij van Weldadigheid’ in Nederland en het ‘Cultuurstelsel’ in Nederlands-Indië. Beide systemen hadden grote gevolgen voor de lokale bevolking. Van den Bosch was adviseur voor koning Willem I. In 1830 ging Van den Bosch naar Nederlands-Indië om het idee van het Cultuurstelsel vorm en inhoud te geven. Het was zijn tweede verblijf in Indië, nadat hij ook al in Suriname had gewerkt.Henk de Graaf vertelt over de drijfveren van deze man die het zou schoppen tot minister van Koloniën en minister van Staat.U bent van harte welkom in Museum Nijkerk op woensdagavond 18 januari 2023, aanvang van de lezing is 19.30 uur. Het museum is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost € 5,00 p.p. en is te koop in het museum of te bestellen via info@museumnijkerk.nl. De prijs is inclusief koffie of thee en bezichtiging van de expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’. De expositie is te zien t/m maart 2023.

22 januari 2023

[Het Gebeuren nodigt je uit: say yes to the dress
[14:30 Eetcafé De Foep, Hoevelaken
Met Welkom op onze bruiloft brengen wij opnieuw een productie met een lach en een traan. De tekst is geschreven door Mirjam Bosveld, voor de regie zijn we dit jaar in zee gegaan met José van den Hudding. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er getrouwd! En bij een huwelijk hoort ook het passen van bruidsjurken. Heb je zin om je eigen jurk nog een keer te (laten) showen? Of heb je geen jurk, maar wil je dolgraag een keer een trouwjurk aan? Pak dan je kans en kom op 22 januari trouwjurken passen en bewonderen. Uiteraard zorgen wij voor een mooie collectie trouwjurken, maar ook je eigen jurk is dus van harte welkom! Tickets kosten €6 en zijn te verkrijgen via info@hetgebeuren.com. Daarmee ondersteun je de voorstelling van Het Gebeuren.