Afbeelding
Harry Koelewijn

Gemeente krijgt vrijstelling voor eis energielabel gemeentehuis

10 januari 2023 om 17:00 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk krijgt anderhalf jaar vrijstelling om te voldoen aan het energielabel C. Daaraan moet sinds 1 januari van dit jaar worden voldaan, omdat anders sluiting dreigt van een pand met een lager energielabel. Van de gemeentelijke gebouwen voldoet het huidige gemeentehuis niet aan die eis. 

Het wordt echter overbodig gevonden om nu nog te investeren in maatregelen die nodig zijn om aan de wettelijke eisen te voldoen. De verwachting is dat begin 2024 kan worden verhuisd naar de nieuwe locatie in het voormalig pand van de Rabobank aan de ‘t Van Hoffstraat. Het huidige gemeentehuis wordt dan afgebroken om plaats te maken voor woningbouw.

Voor bedrijven die bij controle een waarschuwing krijgen, geldt dat ze daarna nog maximaal een half jaar de tijd krijgen om alsnog aan het juiste energielabel te voldoen. Die termijn heeft onder meer te maken met het feit dat de nu gestelde eisen al jaren bekend kunnen zijn bij ondernemers.

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app.