Afbeelding
Google Maps

Bewonersverenging wil geen parkeerplaatsen, maar een tweede stadspark op plek kerkplein

9 januari 2023 om 18:01 Nieuwbouw

NIJKERK Bewonersvereniging Binnenstad Nijkerk pleit voor een groen alternatief voor het kerkplein. Het alternatieve plan wordt maandagavond aangeboden aan burgemeester Gerard Renkema.

Voorzitter Aart Markies: ,,Op dit terrein lijkt wel een bom ontploft, schreven wij deze zomer aan de gemeente. Komen er nu ondergronds parkeerplaatsen of blijven de auto’s op straat? Wat wordt er waar precies gebouwd?” Veel van deze vragen zijn nog steeds niet beantwoord. ,,Eind vorig jaar kwamen er wel positieve berichten in het nieuws over de projectontwikkelaars van St. Jozef en het Kerkplein die samenwerking gaan bespreken. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar als samenwerken binnenkort niet lukt, duurt het nog jaren voor de eerste spade de grond in gaat. Daar gaan wij niet op wachten. Wij hebben plan B”, zegt Markies.

Samen maken wij ons sterk voor een tweede stadspark op deze plek

TWEEDE STADSPARK De Bewonersvereniging Binnenstad Nijkerk heeft geen parkeerplaatsen, maar een stadspark voor ogen. ,,Samen met alle partijen maken wij ons sterk voor een tweede stadspark op deze plek.” Het plan van de bewonersvereniging wordt ook wel een ‘postzegelpark’ genoemd: een tijdelijke groene inrichting met toestemming van projectontwikkelaar(s) en gemeente. Een ontmoetingsplek, waar mensen kunnen verblijven. Met zitjes, een gazon, speeltoestellen, een groentetuin, een terras, et cetera. En een plek waar bewoners of instanties niet-commerciële wijkactiviteiten kunnen organiseren.

,,Wij hopen dat een lelijke bouwput met hoge hekken binnenkort plaats maakt voor een prachtig appartementengebouw of anders voor een vriendelijker, lager hekwerk dat hopelijk snel begroeid is, om ons tijdelijke, tweede stadspark op het kerkplein.”