Afbeelding
Gerrit Steen

SC Hoevelaken start seizoen met klaverjasmarathon

8 januari 2023 om 14:18 Overig

HOEVELAKEN Winterstop of niet, ook buiten de lijnen van het voetbalveld werd er bij SC Hoevelaken afgelopen zaterdag topsport bedreven. En dan niet met de bal aan de voet, maar met de kaarten in de handen… klaverjassen tot je een ons weegt. Uitslapen was er voor de deelnemers aan de 28e Klaverjasmarathon niet bij want het startschot klonk al om 08.00 uur!

Voor het eerst sinds de klaverjasmarathon van 2020 mochten 7 januari 2023 de kaarten weer op tafel. Vanwege corona moesten twee edities worden overgeslagen en aan de geluiden van diverse koppels te horen, werden die jaren inderdaad benut om geen kaart aan te raken. Diverse duo’s hadden zaterdag 7 januari 2023 voor het eerst sinds januari 2020 de kaarten weer in handen.

Dertig koppels hadden de moeite genomen om de wekker te zetten en om van donker tot donker zich van hun beste kant te laten zien tijdens de Rotterdamse versie van de klaverjassport. Dat aantal van dertig was ruim minder dan soms (ver) in de veertig, maar dat had zeker vele voordelen. De tafels stonden niet zo dicht op elkaar en de kaartdag voelde veel minder hectisch aan. Een prima start van het kalenderjaar 2023 derhalve.

MEESTERKOPPEL Na acht rondjes kaarten konden Aart Brons en Jeroen Goseling gekroond worden tot het ‘meesterkoppel’ - en niet voor het eerst - van deze editie. Als enige koppel wisten zij de grens van 14.000 punten te doorbreken. Arno Haverkamp en Robert Kreuning waren de ‘runners-up’. Juan Stitselaar en Gerrit van de Heuvel mochten echter als eerste naar de prijzentafel komen. Die gang betekent altijd dat de poedelprijs in ontvangst mag worden genomen.

Na afloop van het klaverjastoernooi was er de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Willem van Vliet: ,,Laten we 2022 achter ons laten en vooral vooruit kijken. Ons ledental is stabiel. Er werd afgelopen week al weer fanatiek onder leiding van coach Harry Oussoren door de selectie getraind. De spelers hebben zich uitgesproken en gaan voor een promotie. De jeugd zal a.s. maandag weer starten met trainen. Op 28 december werd bekend dat Rob van Diermen de hoofdcoach wordt voor het seizoen 2023-2024. Commissie voetbaltechnische zaken heeft het voortvarend aangepakt en is ook drukdoende om de verdere invulling voor 2023-2024 gestalte te geven.”

NIEUW GEBOUW ,,Nadat de Grote Clubactie in 2022 wederom een groot succes was hoop ik dat in 2023 het zo gewenste pannaveldje wordt gerealiseerd. Het nieuwe multifunctionele gebouw op de plek van het oude “witte huisje” is bijna klaar. We hopen het begin maart te kunnen openen. Ook op deze plaats wil ik benadrukken dat onze club dit gebouw voor 100% uit eigen financiële middelen zal bekostigen. Geen subsidie, wel een verantwoorde hypotheek naast eigen gespaard kapitaal. Vandaag was de eerste zaterdag van 2023. Ik noem zaterdag vaak de mooiste dag van de week en kijk er elke week weer naar uit. Laten er nog vele mooie dagen mogen volgen. Blijf gezond en beleef veel plezier op onze mooie vereniging. En een voorzichtige knuffel mag gelukkig ook weer. Op naar een bijzonder 2023.”

Afbeelding
Afbeelding