Afbeelding
Gerrit Steen

Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken druk bezocht

7 januari 2023 om 13:12 Verenigingen Tips van de redactie

HOEVELAKEN Meer dan 350 Hoevelakers en oud-Hoevelakers hebben elkaar vrijdag in Dorpshuis De Stuw een goed en gezond 2023 kunnen wensen tijdens een bijzonder geanimeerde en door Lions Club Hoevelaken georganiseerde nieuwjaarsbijeenkomst. Veel belangstelling trok ook de fototentoonstelling die in nauwe samenwerking met de Stichting Historisch Hoeflake verzorgd wordt. 

Deze keer was te zien hoe Hoevelaken er vroeger uitzag, hoe het er op dit moment uitziet én welke plannen er al bekend zijn voor de toekomst. Op ieder paneel was een plattegrondfoto geplaatst met daaronder foto’s uit de betreffende buurt. Het was een feest der herkenning. De fotowerkgroep van Historisch Hoeflake, bestaande uit Jan Baas, Jan Beitler, Wim Heining, Aalt van de Pol en sinds kort Mieneke Haverkamp, zijn bezig om alle oude archieffoto’s te digitaliseren. Inmiddels zijn er al 7500 foto’s in de computer opgeslagen. Zij ontvingen als presentje een fles wijn.

TRADITIE Het was al weer voor de twintigste keer dat Lions Club Hoevelaken een nieuwjaarsbijeenkomst organiseerde. Deze traditie is een voortzetting van de nieuwjaarsrecepties die werden georganiseerd toen Hoevelaken nog een zelfstandige gemeente was. Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten, maar er wel een eigen invulling aan te geven. Zo werd er een nieuwe traditie geboren, die jaarlijks resulteert in honderden bezoekers.

CHEQUES VOOR BIER, BROOD EN BIJEN De Lionsclub Hoevelaken heeft het afgelopen najaar een actie georganiseerd waarbij pakketten bloembollen werden verkocht. De opbrengst was zo groot, dat er maar liefst twee cheques van 450 euro konden worden uitgereikt. Deze werden overhandigd aan Bram van de Klundert van het Roggeakkerveld in het Hoevelakense bos, waarop rogge voor bier en brood wordt verbouwd. De andere cheque was voor Dick Weijman, die de cheque voor de bijenhoudersvereniging Nijkerk in ontvangst nam.

LEEFGIDS Daarnaast werd aandacht gevraagd voor een nieuw initiatief van de Lions: de Leefgids. Hiermee wil de club op laagdrempelige wijze schenkers en ontvangers met elkaar in contact brengen, zodat goede doelen en/of projecten sneller kunnen worden gerealiseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding