De prijswinnaars
De prijswinnaars Gemeente Nijkerk

René Windhouwer reikt prijzen uit voor inzamelen van vuurwerkafval

6 januari 2023 om 17:33 Maatschappelijk

NIJKERK Om inwoners van de gemeente Nijkerk te stimuleren vuurwerkresten op te ruimen, hield de gemeente Nijkerk dit jaar een opruimcampagne voor vuurwerkafval. Op vijf locaties konden de deelnemers vuilniszakken met vuurwerkresten inleveren. Voor iedere ingeleverde vuilniszak ontvingen de deelnemers een lot. Er zijn 545 vuilniszakken ingeleverd met in totaal 3.260kilo. Op vrijdag 6 januari maakte wethouder René Windhouwer de prijswinnaars bekend. 

,,Vuurwerkafval is een grote milieubelasting. Maar nog belangrijker vind ik de veiligheid. Opruimen door ouders met kinderen, buren en andere volwassenen voorkomt dat vuurwerk dat niet is afgegaan op straat blijft liggen”, geeft wethouder René Windhouwer aan. 

LANDELIJKE CAMPAGNE De opruimactie sluit aan bij de landelijke campagne: ,,Sorry buren, dat vuurwerk waait toch vanzelf weg. Geen excuus vuurwerk ruim jezelf op.” Deze jaarlijkse campagne is bedoeld om slachtoffers door vuurwerkafval te voorkomen. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Weigeraars kunnen alsnog ontploffen. De opruimactie levert een bijdrage aan de veiligheid van kinderen. De gemeente wil dat graag belonen. Daarom koppelde zij een verloting met mooie prijzen aan de opruimactie. 



Naam

Prijs

Leeftijd

Woonplaats





Familie Dokter

1e prijs, 

JBL Xtreme 3 

-

Nijkerk 

Robert Schutter 

2e prijs

Giftcard voor de Efteling

-

Hoevelaken

Lisanne van Dasselaar 

3e prijs

Giftcard voor Streams 

11 jaar

Nijkerk

Laura van Bloemendaal

4e prijs

Primera bon

10 jaar

Nijkerkerveen 

Lynn en Aron Bouw

5e prijs

Primera bon

10 en 13 jaar

Nijkerk

Joke Gielen 

6e prijs

Primera bon

-

Nijkerk 

Valerie Hop

7e prijs

Primera bon

8 jaar

Nijkerk