9 maart 2022

8 maart 2022 om 09:55

Hoevelaken

[Film ‘Green Book’
[19:30 Sportweg 25
De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip zit tijdelijk zonder werk als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

10 maart 2022

Nijkerk

[Inloopspreekuur over het openbaar vervoer
[14:00 Frieswijkstraat 99
OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het spreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over onder meer de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen of telefonisch contact opnemen (gebruikelijke belkosten).

Hoe laat: van 14.00 tot 15.30 uur. Waar: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk.

Maakt u liever gebruik van het telefonisch spreekuur? Dat kan ook. Ambassadeurs staan voor u klaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Zij zijn bereikbaar via 038-3037010. 

Nijkerk

[Vespers NijKerkmuziek
[19:30 Venestraat 44
Muzikaal avondgebed in de veertigdagentijd georganiseerd door NijKerkmuziek. Er zal muziek klinken van onder andere Henry Purcell (1659-1695) en Henk Ophoff (1962). Koor: Projectkoor o.l.v. Rolf Drost Orgel: Floris van Gils

Hoevelaken

[Bijeenkomst PCOB
[14.00 De Stoutenborgh
Leden van de PCOB en belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst dit jaar na een te lange periode dat er geen bijeenkomsten waren i.v.m. de corona. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdagmiddag 10 maart a.s. in de zaal van het gebouw “De Stoutenborgh “ aan de Sportweg, aanvang 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. De Heer Jan Broekhuizen uit Lisserbroek komt naar ons toe met een historische lezing Tulpen uit Amsterdam. In de Gouden eeuw was er een heuse tulpencrisis in Amsterdam. Er werd zwaar gespeculeerd: In1637 waren een handjevol tulpenbollen ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. In de lezing Tulpen uit Amsterdam gaan we op zoek naar de raakvlakken van Amsterdam en de Bollenstreek, er worden verrassende verbanden gelegd.

12 maart 2022

Nijkerk

[Veluwepoortloop, voorjaarseditie
[10:00 Hassemanpad 4
Vanaf 2022 organiseert Atletiek Vereniging Nijkerk twee maal per jaar de Veluwepoortloop. Op 12 maart de voorjaarseditie en op 8 oktober de najaarseditie. Deze loop begint en eindigt bij het clubhuis van de AVN aan het Hassemanpad en voert je door het mooie buitengebied van Nijkerk. De loop gaat over vrijwel geheel verharde wegen over de afstanden, 2, 5 en 10 kilometer. Bij elke afstand is een voorfietser en staan er verkeersregelaars op belangrijke plekken. Daarnaast zorgt ook Het Rode Kruis voor een goed verloop van het evenement. Meer info op: www.avnijkerk.nl/wedstrijden

[Repairclub Hoevelaken bijeen
[14:00 De Brink 10
De Repairclub Hoevelaken komt weer bijeen om uw defecte apparaten te repareren. We vragen een kleine, vrijwillige bijdrage, koffie en thee zijn gratis. Voor vragen: contact@repairclub.nl, kijk op www.repairclub.nl of kom gewoon langs.

Nijkerk

[Orgel en Trompet in De Fontein
[16:00 ds. Kuypersstraat 2
Zaterdagmiddag 12 maart gaan we verder met orgel en trompet in de serie zaterdagmiddagmuziek. Dit keer zullen Arjan en Edith Post op de trompet en André van Vliet op het orgel het concert verzorgen. Het beloofd een spetterend concert te worden met muziek uit verschillen tijden, van Handel, Bach Franck en vele anderen. Het concert in De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel. Dat kan door een mail te sturen naar zatermiddagconcert@gmail.com dan krijgt u een uitnodiging om de entree van te voren over te maken.

14 maart 2022

Nijkerkerveen

[Film ‘Pride and Prejudice’
[19:30 Van Noortstraat 36
In het klassenbewuste Engeland van het einde van de achttiende eeuw worden de vijf zusjes Bennet – waaronder de vastberaden Elizabeth – en de jonge Lydia door hun moeder opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. Als een rijke vrijgezel zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol: onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld hun gading vinden. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en – zo zegt men – eerder snobistische Mr. Darcy gaan de poppen aan het dansen.

16 maart 2022

[Groei&Bloei Voorjaarsbloemschikworkshop
[19:30 Veenslag 16
Laat je verrassen door Vera de Boer’s creatieve “Maart roert zijn staart”-bloemstuk. Alle materialen staan klaar, evenals een voorbeeldstuk. Vera de Boer zal tips geven om een prachtig bloemstuk te maken. Je hoeft alleen een scherp mesje, draadtang, snoeischaar en een lijmpistool met patronen mee te nemen. Voor het vervoer is het handig om een doos of kratje en een vuilniszak mee te nemen. Kosten: Leden € 22,50, niet-leden betalen € 27,00 p.p., incl. koffie/thee en iets lekkers erbij. Het aantal plaatsen is beperkt, VOL=VOL. Meer informatie op www.nijkerk.groei.nl. Voor aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com.

17 maart 2022

Nijkerk

[Vespers NijKerkmuziek
[19:30 Van Reenenpark 23
Muzikaal avondgebed in de veertigdagentijd georganiseerd door NijKerkmuziek. Er zal muziek klinken van onder andere Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) en Jacques Berthier (1923-1994). Koor: Cantorij Vredeskerk o.l.v. Hans van Haeften Orgel: Hans van Haeften

[Film ‘The Father’ in Streams Breede Beek
[19.00 Streams Breede Beek
Donderdag 17 maart wordt de film ‘The Father’ vertoond in theater Streams Breede Beek Nijkerk. Oscarwinnend acteur Anthony Hopkins speelt de hoofdrol in deze Brits-Franse dramafilm uit 2020. De hoofdpersoon is een tachtigjarige, demente man die zijn grip op de wereld is verloren. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter, wat hem alleen maar verwarder maakt. Gaandeweg begint hij te twijfelen aan de mensen die van hem houden, maar ook aan zijn eigen verstand en zelfs aan zijn eigen realiteit. Deze film laat je ervaren hoe verwarrend het is als je ineens hersenziek wordt. Kamers, mensen en situaties zien er ineens heel anders uit. Een kaartje kost €9,50 en is te koop via streamsbreedebeek.nl. Locatie: Streams Breede Beek, Kloosterstraat 3, Nijkerk. Zaal open: 19:00 uur. Aanvang: 19:30 uur.

19 maart 2022

Nijkerk

[Hsv Hoop Op Geluk doet mee aan landelijke opschoondag
[8.00 De Visburg
Zaterdag 19 maart is de landelijke opschoondag, daar doen wij als hengelsportvereniging altijd aan mee om die dag langs de waterkanten op te ruimen. Wil je meedoen dan ben je van harte welkom, vrouw of man, oud of jong iedereen kan helpen om Nijkerk weer iets mooier te maken. Vanaf 8.00u tot 8.30u ontvangst op ons clubhuis “de Visburg” Watergoorweg 87A Nijkerk. Wij zorgen dan voor een warme bak koffie of thee met een lekkere koek erbij, zodat je niet met een lege maag aan de slag gaat. Na het indelen van de ploegen gaan we om 8.45u aan de slag.

Om ca 12.30u wordt iedereen weer in “de Visburg” verwacht voor een gezamenlijke (warme) maaltijd. Daarna nog een paar uurtjes aan de slag tot ca 15.00u. Hierna praten we nog even gezellig na in “de Visburg” en stoppen om 16.00u. Interesse om mee te doen en de natuur weer mooier te maken? Geef je dan snel op via: Reint Withaar, r.withaar@hoopopgeluk.nl of Rien van Dasselaar, r.dasselaar@hoopopgeluk.nl tel. 06 - 23 869 305.

[Start2Bike training van start
[VOEK Toerfietsclub Nijkerk
Ben je beginnend racefietser en wil je beter leren fietsen? Schrijf je dan nu in voor Start2Bike: een leuk en leerzaam trainingsprogramma van de NTFU -VOEK waar ervaren instructeurs je de juiste fietstechniek bijbrengen. De trainingen starten op zaterdag 19 maart. Voor inschrijving zie: NijkerkStart2Bike - VOEK Toerfietsclub Nijkerk.

Het aantal trainingen bij de VOEK is 6 zaterdagen. Aanvang: 8.30 uur, verzamelen bij Profile Ridder Nijkerk. Ontvangst met koffie / thee en cake. (beschikbaar gesteld door Profile Ridder). Theorie van 8.45 uur tot 9.00 uur. Daarna praktijk training met een of meerdere specifieke thema’s, bijv. over fiets houding, schakelen, remmen, balans houden, afdalen, veiligheid etc. Trainingen worden verzorgd door Gijsbert en Hilco Bast.