Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuw in Nijkerks buurtschap Appel: Maan Restaurant

7 maart 2022 om 17:29 Zakelijk

NIJKERK Alexander van Maanen uit Barneveld opent op 1 april in buurtschap Appel in Nijkerk zijn eigen restaurant; Maan Restaurant. De naam is afgeleid van zijn achternaam ‘Van Maanen’ en daarnaast bevindt het restaurant zich in de oude boerderij waar camping- en landwinkel De Maaneschijn van zijn ouders ook te vinden is. 

Na ruim een jaar samen met zijn vader verbouwd te hebben, is de ruimte die vroeger als stal fungeerde omgetoverd tot het restaurant dat hij voor ogen had. Alexander is opgegroeid in het huis naast de oude boerderij.

SOUSCHEF In het restaurant is momenteel plaats voor 34 gasten. Zodra het buitenterras opent, kunnen er grotere gezelschappen terecht bij Maan Restaurant. De 30-jarige Alexander genoot zijn opleiding aan de koksschool in Nieuwegein en is werkzaam geweest bij verschillende restaurants in onder andere Nijkerk, Amersfoort en Barneveld. De laatste vijf jaar was hij werkzaam als souschef van de Oranjerie in Barneveld. Nu is het tijd om zijn eigen restaurant te openen.

SPECIALITEIT De specialiteit van Maan Restaurant wordt vooral het serveren van streekgerechten, lokale producten uit het hogere segment zoals kalfsrib, zalm, geitenkaas en tartaar. Alexander zal zelf als chefkok achter de potten en pannen van de keuken van Maan Restaurant plaatsnemen. Het restaurant aan de Kamersteeg zal geopend zijn van dinsdag tot en met zaterdag voor zowel lunch als diner.