Daniël Bezembinder tracht te scoren tegen Unicum, maar zonder succes
Daniël Bezembinder tracht te scoren tegen Unicum, maar zonder succes Kees van den Heuvel

Veensche Boys houdt punt over aan topper tegen Unicum

5 maart 2022 om 21:42 Voetbal

NIJKERKERVEEN Het is Veensche Boys zaterdag niet gelukt een grote stap te zetten op de weg naar de kampioenstitel. Bij Unicum in Lelystad werd met 0-0 gelijkgespeeld. Met het oog op enkele afwezigen was dat overigens een prima resultaat, want de concurrent werd op afstand gehouden.

De wisselende samenstelling van Veensche Boys resulteerde in onwennig spel en de wens van Unicum om de titelstrijd spannend te maken, maakten dat de thuisploeg de overhand had. Veensche Boys hield vooral tegen en deed dat naar behoren. En als Unicum eens doorbrak, was daar steeds doelman Jordy Deckers die zijn ploeg overeind hield. Aanvallend lieten de Boys wel wat zien en een schot van Daniƫl Bezembinder belandde op de lat, waarna Danny Brouwer dit in de rebound herhaalde.

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk onveranderd met een aandringend Unicum en Veensche Boys vooral in de defensieve stellingen. Pas in de laatste fase van de wedstrijd leek Veensche Boys alsnog de winst naar zich toe te trekken. Eindelijk vlotten de combinaties weer en via Klaas Bout en Mohammed Nouri was Veensche Boys nog dichtbij de winst. Een winst die dan toch engszins tegen de verhouding in zou zijn geweest, maar daar had niemand wat om gegeven. De 0-0 tegen Unicum Lelystad houdt Veensche Boys echter prima aan de top.