Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Bewoners Nijkerk versterken opnieuw biodiversiteit in het buitengebied

3 maart 2022 om 12:58 Natuur en milieu

NIJKERKERVEEN Bewoners uit het buitengebied van Nijkerkerveen planten binnenkort nog eens 3860 struiken, 57 laan- en knotbomen, 32 fruitbomen en zaaien 520 m2 aan kruidenmengsels voor een mooier en gevarieerder buitengebied. 

De bewoners doen mee aan het vervolg op het project Impuls Biodiversiteit Nijkerk. Ze ontvangen op 11 maart hun plantmateriaal, zaaigoed en nestkasten. Wethouder Oosterwijk deelt dan de eerste boom uit met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Gemeente Nijkerk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vragen inwoners om te helpen met het versterken van landschap en biodiversiteit middels aanleg van inheemse beplanting, kruidenrijke randen en/of plaatsing van nestkasten en insectenhotels op eigen terrein. Vorig jaar hebben vijfentwintig bewoners zich aangemeld. Voor deze tweede ronde doen dertien inwoners mee. Deze bewoners gaan 3860 struiken zoals de sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos aanplanten en ook nog eens 89 knot-, laan-  en hoogstamfruitbomen. Daarnaast plaatsen zij nestkasten voor erfvogels en wordt bijna 520 vierkante meter aan perceelsranden ingezaaid met inheemse kruiden.