Afbeelding
Pixabay

Geen gratis parkeervergunningen in Nijkerk voor ambulante zorgverleners

2 maart 2022 om 18:18 Politiek

NIJKERK Er komt geen kosteloze parkeervergunning voor ambulante zorgverleners. Het huidige aanbod aan parkeerplaatsen is voldoende, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan in antwoord op vragen van Pam van de Weijer (CDA).

Het college geeft aan veel waardering te hebben voor alle zorgverleners in de strijd tegen corona. Maar de mening van de CDA’er dat het kosteloos verstrekken van parkeervergunningen de druk op de zorgverleners kan verplichten, wordt niet gedeeld.

GEEN INVLOED Aangegeven wordt dat er binnen de gemeente voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. Indien een parkeerterrein vol is, wordt dit op het parkeerverwijssysteem aangegeven, waardoor er naar de mening van het college minimaal sprake is van het zoeken naar een beschikbare plaats. Het al dan niet gratis uitgeven van parkeervergunningen heeft, zo oordeelt het college, geen invloed op de tijd die nodig is voor het zoeken van een vrije parkeerplaats.

Op dit moment bestaat al de mogelijkheid voor zorginstellingen in Nijkerk om meerdere vergunningen aan te vragen. De kosten voor een parkeervergunning bedragen sinds 1 januari van dit jaar 85 euro. Verder wordt aangegeven dat het college aan mensen die een dagelijkse zorgtaak vervullen bij een inwoner binnen de gesloten verklaring wel kosteloos ontheffing kan verlenen voor het berijden van de straten of gedeelten van straten binnen de geslotenverklaring.

door Wijnand Kooijmans