27 oktober 2021

26 oktober 2021 om 13:42

Hoevelaken

[Groei&Bloei Herfstworkshop Bloemschikken
[19:30 De Veenslag De Veenslag
Geef je gauw op om gezellig met elkaar een sfeervol herfstbloemstuk te maken bij Vera de Boer. Je hoeft alleen zelf mee te nemen: een scherp mesje, snoeischaar, lijmpistool met extra patronen en iets voor het vervoer. Kosten voor leden € 25,00 p.p., niet leden betalen € 30,00 p.p. Koffie of thee € 0,50 p.p. Voor aanmelden en informatie: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of Vera de Boer: tel: 06-40903656

Nijkerk

[Hervormingsavond 2021
[19:30 Hoefslag Hoefslag
Herdenking van de Reformatie in de 16e eeuw, waardoor de Bijbel als Gods Woord weer herontdekt werd. Dat was een zegen voor kerk en samenleving en ieder persoonlijk. Dat geldt ook vandaag nog. Toespraken door ds. J.H. Lammers en ds. J.J.G. den Boer. Enkele jongeren verzorgen de muzikale begeleiding en een muzikaal intermezzo. Deze avond wordt georganiseerd door IKOON, een beweging vanuit verschillende kerken in Nijkerk. Ook te volgen via https:// hervormdnijkerk.nl/leden/kerkdienst-in beeld/

28 oktober 2021

Nijkerkerveen

[Historische lezing: Verdwenen bedrijven
[19:30 Van Noortstraat Van Noortstraat
Historische Lezing: Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen Het waren niet alleen die grote bedrijven die belangrijk waren voor de ontwikkeling van Nijkerk en Nijkerkerveen. Juist ook die wat kleinere bedrijven, die vaak jarenlang een begrip waren in onze gemeente, hebben ervoor gezorgd dat Nijkerk en Nijkerkerveen meegingen in de vaart der volkeren. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet aardappelhandelaar Wout Brouwer, zo herkenbaar met zijn schort aan op zijn transportfiets? Of Eep Plug, de kolenboer uit Nijkerkerveen? Maar ook Boterenbrood en de twee trekpaarden van graanhandel Van de Bunt zorgen voor mooie herinneringen.

Datum: donderdag 28 oktober 2021 Tijd: 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Locatie: ‘t Veense Hart (Van Noortstraat 36, 3864 EV Nijkerkerveen) Prijs € 8,50 p.p. Vooraf aanmelden via www.lerenisvun.nl wordt gewardeerd. Inlopen op de avond zelf en aan de deur betalen (met pin) is mogelijk. VOL = VOL 

30 oktober 2021

[Scandinavië-XL Fair
[10:00 Koninginneweg Koninginneweg
Dol op Scandinavië? Dompel je een weekend lang onder in je favoriete landen tijdens de Scandinavië-XL fair in Expo Hoevelaken. Mode, wonen, reizen, lifestyle en culinair. Volop variatie bij meer dan 70 stands. Op 30 en 31 oktober vindt de mooiste en meest uitgebreide beurs voor Scandinavië-liefhebbers plaats.

31 oktober 2021

Nijkerk

[Appeltaartconcert Bieb Nijkerk
[14:00 Frieswijkstraat 99 Frieswijkstraat 99
In deze voorstelling wordt het sprookje van de Chinese nachtegaal en de keizer verteld. Zangeres Karin Strobos en het ensemble entertainen iedereen tussen de 8 en 108 jaar oud. Met na afloop – om de naam eer aan te doen – een stuk appeltaart voor elke bezoeker. Stichting Appeltaartconcerten maakt de mooiste klassieke muziek, toegankelijk voor iedereen. De musici zijn professionals en werken in symfonieorkesten, spelen in kamermuziekgezelschappen en treden op als solist bij internationale operahuizen.

1 november 2021

Nijkerk

[Alzheimer Café Nijkerk
Zijn vergeetachtigheid en depressieve klachten signalen van een beginnende dementie? Of zijn er andere tekenen die daarop kunnen wijzen? In het Alzheimer Café Nijkerk op maandag 1 november a.s. komt Margreet Aalten, werkzaam als geriater in ziekenhuis St. Jansdal vertellen wat dementie is en welke vormen het meest voorkomen. Ook komt ter sprake wat er nodig is om de diagnose te stellen en wie daarbij betrokken kunnen zijn. Over behandeling en de laatste ontwikkelingen op dat terrein hopen we ook meer te horen.

Er is, zoals altijd, weer alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Het Alzheimer Café geeftvoorlichting bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden of vrienden en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Opening Café: inloop vanaf 19.00. Het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Locatie: Interakt Contour, Oranjelaan 79, Nijkerk. Informatie: 033-2474830, www.alzheimer-nederland.nl/nwveluwe.

4 november 2021

Nijkerk

[Inloophuis Kruiskerk, Venestraat 44, Nijkerk
U bent donderdag 4 november welkom in het Inloophuis van de Kruiskerk, vanaf 9.30 uur tot 13.00 uur. U kunt koersballen, handwerken of een ander spel doen. Om 11.00 uur is er samen zingen om het orgel. Om 11.45 uur is er een lunch. Voor vragen kunt u terecht via de mail: inloophuis.donderdag@kruiskerknijkerk.nl..

Nijkerkerveen

[Film ‘Corpus Christi’ in ’t Veense Hart
Op donderdag 4 november draait de film ‘Corpus Christi’ in ’t Veense Hart in Nijkerkerveen. Een Frans-Poolse film over een jongen die niets liever wil dan priester worden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Daniel (een onvergetelijke rol van Bartosz Bielenia) is een rouwdouwer die dolgraag priester wil worden. Ongetwijfeld heeft dat met de status te maken die geestelijken in het katholieke Polen genieten, maar aan Daniels bezielde blik zie je dat het bij hem ook om diepere motieven gaat. Vanwege zijn ernstige strafblad lijkt het priesterschap voor Daniel evenwel uitgesloten. De tickets kosten €7,50 en zijn te bestellen via bibliotheeknijkerk.nl. Locatie: ’t Veense Hart, Van Noortstraat 36, Nijkerkerveen. Aanvang: 19:30 uur.

Hoevelaken 

[Informatiebijeenkomst over dementie en levenseinde
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) houdt op donderdag 4 november een informatiebijeenkomst in Hotel De Klepperman in Hoevelaken. De bijeenkomst duurt van 13:30 tot 17:30 uur en de toegang is gratis, ook voor mensen die niet lid zijn van de NVVE. De middag start om 13.00 uur met een inloop voor het inwinnen van informatie en het stellen van vragen. We zorgen voor koffie en thee en een boeiend programma dat bestaat uit de korte documentaire over dementie 'Nu weet ik het nog' en de lezing 'Dementie en het levenseinde, nu weet u het nog'. U krijgt ook de mogelijkheid om ons te ontmoeten en een kort persoonlijk gesprek te voeren. Daarnaast is doorlopend een informatietafel geopend. Bezoekers kunnen daar terecht voor brochures, informatie over (digitale) wilsverklaringen en het onderling uitwisselen van informatie.

De NVVE organiseert regelmatig een informatiebijeenkomst in het land waar mensen informatie kunnen inwinnen over alles wat met keuzes rond het levenseinde te maken heeft. De bijeenkomst wordt volgens de regels van de overheid én met anderhalve meter afstand georganiseerd. Iedereen die meekomt moet zich vooraf inschrijven. Aanmelden kan via www.nvve.nl/hoevelaken

Datum: donderdag 4 november 2021, locatie: Hotel De Klepperman, Oosterdorpsstraat 11, 3871 AA Hoevelaken. Tijd: 13.00 – 17.30 uur. Toegang: gratis. Aanmelden: www.nvve.nl/hoevelaken..

11 november

[Adriaan van Dis, een avond 'in Parijse sferen' in de Stuw
Op donderdag 11 november komt schrijver Adriaan van Dis op uitnodiging van Bibliotheek Gemeente Nijkerk naar de Stuw in Hoevelaken in het kader van Nederland Leest. Hij vertelt over de totstandkoming van zijn boek De Wandelaar en geeft een inkijk in zijn schrijversbestaan.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig en geëngageerd schrijver. In 2015 won hij met Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman, KliFi. Ook verscheen dit jaar een bundeling met Van Dis’ verhalen over Parijs getiteld De Parijsboeken. Verwacht een avond ‘in Parijse sferen’ met een bijdrage van Toneelgroep Het Gebeuren, een wijnproeverij en een signeersessie.

Zaal open om: 19.15 uur. Start lezing: 20.00 uur. Locatie: De Stuw, De Brink 10, Hoevelaken. Kaartjes à € 12,50 (incl. koffie/thee) kun je bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl. Om de lezing bij te wonen is een coronabewijs en legitimatie verplicht.