Cora en Mijndert hebben camping de Maaneschijn uitgekozen als proeftuin: ze zijn dit jaar voor het eerst met de caravan op vakantie.
Cora en Mijndert hebben camping de Maaneschijn uitgekozen als proeftuin: ze zijn dit jaar voor het eerst met de caravan op vakantie. Maranke Pater

Vakantiegasten: ‘Geef ons maar een knusse camping zoals dit’

23 augustus 2021 om 09:11 Recreatie

NIJKERK De campings en vakantieparken in de gemeente Nijkerk staan ook deze zomer weer vol gasten, uit binnen- en buitenland. De redactie ging op pad en stelde toeristen de vraag: Wat maakt de gemeente Nijkerk zo’n leuke vakantiebestemming? Vandaag: Cora en Mijndert Noordhoek uit Aalsmeer.

Cora en Mijndert hebben camping de Maaneschijn uitgekozen als proeftuin: ze zijn dit jaar voor het eerst met de caravan op vakantie. Mijndert: ,,Ze heeft me wel even moeten overtuigen hoor, dat heeft een paar jaar geduurd. Maar nu we hier zitten, vind ik het heerlijk. Waar wij wonen is veel lawaai door de vliegtuigen die op 500 meter hoog overvliegen. En dan kom je ineens hier en is het stil.” Een aantal weken geleden kwamen ze voor het eerst naar camping de Maaneschijn om het kamperen uit te proberen. Mijndert: ,,Het beviel direct uitstekend, de rust is heerlijk. We besloten meteen om nog een maandje te boeken.”

Waar wij wonen is veel lawaai door de vliegtuigen die op 500 meter hoog overvliegen

BOERENCAMPING Hun keuze voor Nijkerk was een heel praktische: hun zoon woont in Putten, waar ze regelmatig oppassen op de kleinkinderen. Mijndert: ,,Voorheen hebben we jaren in een huisje bij een boer gezeten in de herfst.” Ze wilden dan ook graag op een boerencamping verblijven. Cora: ,,We zijn bij een paar campings gaan kijken, maar kwamen iedere keer weer bij de Maaneschijn uit. Voor alles is een eerste keer en het bevalt ons hier goed, er staan vriendelijke mensen en de eigenaren zijn aardig.” Mijndert: ,,Geef ons maar een knusse camping zoals dit.”

Cora werkt nog, dus een camping die centraal in het land lag, was wel wenselijk. Cora: ,,We zitten hier vaak in de weekenden en gaan daarna naar huis, zodat ik een paar dagen kan werken. Dan kunnen we even de was thuis doen.” Maar het is heerlijk om in Nijkerk terug te komen, vinden ze allebei. Mijndert: ,,Met een kwartiertje zit je aan de koffie en heb je weer vakantie.”

MARKT Tijdens hun verblijf zijn ze onder andere naar Stroe en Barneveld geweest. Mijndert: ,,We komen wel in Nijkerk omdat onze zoon daar ook een paar jaar heeft gewoond. We gaan er graag naar de markt. Op zaterdag zijn we met vrienden die als verrassing ook op de camping kwamen naar Spakenburg geweest en toen hebben we de opstapboot genomen. Met de opstapboot kun je met de fiets van Spakenburg naar Amersfoort en over de Eem varen.” Cora: ,,We werden alleen verrast door de regen die echt met bakken uit de hemel kwam.”

Het is hier zo heerlijk rustig fietsen. Er zijn verschillende mooie weggetjes

FIETSEN Ze genieten samen van het fietsen in de gemeente. Mijndert: ,,Het is hier zo heerlijk rustig fietsen. Er zijn verschillende mooie weggetjes door de natuur en iedereen zegt gedag en komt vriendelijk over.” Cora: ,,Dat is heel wat anders dan in de buurt van Amsterdam en Aalsmeer, daar zijn mensen meer in zichzelf gekeerd.” Binnenkort gaat het stel naar Otterlo toe, waar Cora jarenlang vrijwilliger is geweest op een vakantiekamp voor kinderen. Cora: ,,Dat is het fijne aan een camping op de Veluwe: je kunt alle kanten op. Je rijdt een kwartier en je bent op een mooie plek. Nijkerk ligt wat dat betreft heel centraal.” 

Ze hopen deze vakantie ook nog Amersfoort te bezoeken. Mijndert: ,,We hebben in Nijkerk al veel gezien, zoals het stoomgemaal, maar Amersfoort vonden we de eerste keer dat we er langs kwamen al een mooie stad en nu willen we de stad echt eens gaan bekijken.” Cora: ,,Het verbaast me dat er zoveel verschillende dingen hier te zien zijn. Richting Leusden zijn ook hele mooie natuurgebieden waar we zelfs herten hebben zien lopen. Toch moet ook het weer meezitten als je een tochtje wil ondernemen, het is niet fijn om in de regen te wandelen of te fietsen.”

Door Maranke Pater