Avondklok blijft van kracht

17 februari 2021 om 08:46

NIJKERK (ANP) De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. De Staat tekende hoger beroep aan en heeft het hof daarnaast in een speciale spoedprocedure gevraagd de werking van dat vonnis uit te stellen.

De Staat wil dat de avondklok van kracht blijft, in elk geval totdat de zaak in hoger beroep inhoudelijk aan bod is geweest. Die zitting staat vrijdag op het programma bij het Haagse hof. Een uitspraak zal een paar dagen later volgen.


Boomfeestdag opnieuw uitgesteld

NIJKERK (ANP) De Nationale Boomfeestdag, die op woensdag 17 maart plaats zou vinden, wordt voor de derde keer verplaatst wegens de coronacrisis. Het voornemen is nu om het plantfeest op woensdag 10 november van dit jaar te organiseren. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil dat alle basisschoolkinderen mee kunnen doen met het planten van bomen en heeft daarom afgezien van het houden van een Boomfeestdag met coronabeperkingen, aldus stichtingsdirecteur Peter Derksen maandag.

Op de Boomfeestdag planten kinderen uit de groepen 6 en 7 overal in het land bomen. Directeur Derksen verwacht dat in november 110.000 kinderen in 280 gemeenten ieder een of meer bomen zullen gaan planten. Op die dag vindt ook een kinderklimaattop plaats.