Lokale Partij: ‘Overlast door hondenpoep neemt toe’

15 februari 2021 om 10:45

NIJKERK Volgens Ries van Elteren van De Lokale Partij neemt de ergenis over hondenpoep in de gemeente Nijkerk steeds verder toe onder inwoners. Van Elteren heeft daarom namens zijn partij vragen gesteld hierover aan het college. ,,Zeker nu er meer wordt thuisgewerkt, lijken meer mensen melding te maken van overlast door hondenpoep”, zegt Van Elteren. ,,Er wordt (vooral het laatste jaar) vaker dichtbij huis gerecreëerd en hierdoor neemt de overlastervaring toe. Er zijn uitlaatstroken die door veel hondeneigenaren gebruikt worden om hun honden uit te laten, maar ondanks het feit dat deze uitlaatstroken regelmatig schoongemaakt zouden moeten worden, blijft er veel hondenpoep liggen. Ook wordt er regelmatig aangegeven dat er niet gehandhaafd wordt en dat de hondenbezitters ervan uitgaan dat de poep door de gemeente opgeruimd behoort te worden.”


Volgens Van Elteren staan op veel plaatsen waar honden uitgelaten worden geen bordjes met de tekst dat men de poep moet opruimen. ,,Daarnaast horen wij vaak de opmerking: er staan hier nergens afvalbakken met wegwerpzakjes. Omdat wij het belangrijk vinden dat alle inwoners op een prettige manier kunnen leven in onze mooie gemeente en het hondenuitlaatbeleid nog steeds op zich laat wachten, stellen wij enkele vragen aan het college.” Namens De Lokale Partij vraagt hij onder meer of het college op de hoogte is van de toenemende ergernis die veroorzaakt wordt door hondenpoep. Ook vraagt hij of het college bereid is de uitlaatstroken vaker schoon te laten maken, vaker te gaan handhaven en meer afvalbakken te plaatsen in de gemeente.


Drie jongeren verdacht van gooien van vuurwerkbom

NIJKERK Drie minderjarige verdachten van het gooien van een vuurwerkbom in Nijkerk zijn vorige week aangehouden. Dit incident vond op 1 januari kort na middernacht plaats. De drie worden ervan verdacht een vuurwerkbom door een brievenbus van een woning aan de Molenweg te hebben gegooid. De daaropvolgende explosie zorgde voor grote schade en schrik bij de bewoners. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, aldus de politie. Direct na de melding van het incident werd door de politie buurtonderzoek verricht. Ook werd er sporenonderzoek gedaan en zijn camerabeelden bekeken.Daarnaast bleek dat er vuurwerk bij een Nijkerkse winkel door de brievenbus was gegooid. Hier zorgde de explosie voor minder schade. Uiteindelijk kwamen drie verdachten in beeld. Een minderjarige jongen uit Nijkerk, en een minderjarige jongen en meisje beiden woonachtig in Leiden. De drie verdachten zitten nog vast en zijn verhoord. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.