Locatiedirecteur Kees Spee in het nieuwe gebouw van Kindcentrum Holk Doornsteeg.
Locatiedirecteur Kees Spee in het nieuwe gebouw van Kindcentrum Holk Doornsteeg. Maranke Pater

Kindcentrum Holk Doornsteeg geopend

17 februari 2021 om 08:31

‘Idyllische start in een nieuwe wijk’

Maranke Pater

NIJKERK Kindcentrum Holk Doornsteeg is vorige week officieel gestart met groep 1 tot en met 4, een peutergroep en kinderopvang onder leiding van locatiedirecteur Kees Spee. Stad Nijkerk.nl mocht een kijkje nemen in de nieuwe school.

Het was de bedoeling om op 7 januari open te gaan, maar door de lockdown werd de opening verplaatst naar vorige week maandag. Spee: ,,We hadden begin januari een hele rare start. We zijn op school Holk al in september begonnen met speciale Holk Doornsteeg-groepen, maar die kregen sinds het begin van het nieuwe jaar allemaal online les. Uiteindelijk gaf de opening in februari ons meer tijd om het gebouw in te richten en hadden wij ook vertraging in leveringen door de lockdown.”


IDYLLISCH Het resultaat is een prachtige, nieuwe school met een open karakter. Alle groepsruimtes grenzen aan een centrale hal, waar naast de open keuken ook mensen kunnen worden ontvangen. Spee: ,,De inrichting ziet er nu misschien nog wat kaal uit, maar het is net als met een huis: het komende half jaar zijn we nog bezig met het ophangen van schilderijtjes en het afwerken van de plintjes.”

De school staat middenin een wijk die zelf nog deels opgeleverd wordt. Tegenover de school staan huizen waar nog de verhuisdozen in de woonkamer staan. De school groeit als het ware op met de buurt. Spee: ,,De huizen tegenover ons zijn onlangs opgeleverd. Een meisje uit groep 4 kijkt vanuit haar klas uit op haar eigen huis dat nu in aanbouw is in een weiland. De meeste kinderen die hier naar school of de opvang gaan, wonen hier net of zullen hier in de komende twee jaar gaan wonen. Langzaamaan zullen er steeds meer leerlingen en gezinnen bij komen. Vorige week kwamen ouders op een sleetje hun kind naar school brengen. Het heeft iets idyllisch om zo te kunnen starten in een nieuwe wijk.”

Vijf ochtenden per week wordt er peuteropvang geboden. Drie dagen per week is de kinderopvang open en na schooltijd kunnen de kinderen naar de buitenschoolse opvang, die ook in het pand zit. De buitenschoolse opvang is er voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Spee: ,,Op school Holk hadden we alleen peuteropvang en op deze school komt er ook kinderopvang bij. Dat is voor ons een mooie toevoeging.


p        Het hele interview met foto's van de nieuwe school vind je op www.stadnijkerk.nl



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding