Voor het stadhuis van Nijkerk wilde maandag een man zichzelf in brand steken.
Voor het stadhuis van Nijkerk wilde maandag een man zichzelf in brand steken. Donkersgoed Multimedia

Man wilde zichzelf in brand steken voor stadhuis

9 december 2020 om 09:28

'Medewerkers konden erger voorkomen'

NIJKERK De hulpdiensten werden maandagmiddag met spoed opgeroepen voor een incident bij het Nijkerkse stadhuis. Een man had brandbare vloeistof over zichzelf heen gegooid en wilde zichzelf in brand steken. Dit kon voorkomen worden dankzij het snelle ingrijpen van medewerkers van het gemeentehuis.

Het incident vond plaats voor het stadhuis. Nadat medewerkers van het gemeentehuis hadden ingegrepen, zagen omstanders hoe de man op een brancard naar de ambulance werd gedragen. Om privacyredenen wilden de politie en gemeente verder niets kwijt over de toedracht van het incident, noch over de identiteit van de man. ,,We vinden het op dit moment vooral belangrijk dat hij de benodigde hulp krijgt. Onze medewerkers waren alert en hebben erger kunnen voorkomen. We bekijken momenteel met alle betrokken partijen de situatie van deze meneer en wat we vanuit de gemeente voor hem kunnen doen", aldus de gemeente.


TWEEDE KEER Het is de tweede keer dit jaar dat de hulpdiensten groots moeten uitrukken voor een noodsituatie bij het gemeentehuis. In maart van dit jaar reed een bestuurder met een witte pick-up truck het gemeentehuis binnen.

Afbeelding
Afbeelding