Trudy Doornhof-Molenaar (links) en Reena Diepa (rechts) zijn betrokken bij Kerststallen Gluren Nijkerk.
Trudy Doornhof-Molenaar (links) en Reena Diepa (rechts) zijn betrokken bij Kerststallen Gluren Nijkerk. Arjen Gerritsma

'Kerststallen Gluren' op afstand

8 december 2020 om 12:26

'Verbinding in deze bijzondere periode'

Belinda van der Horst

NIJKERK Op initiatief van Trudy Doornhof-Molenaar en haar vriendengroep van de Kruiskerk kan men in de kerstvakantie, van 20 tot en met 27 december, ‘Kerststallen Gluren’ in de gemeente Nijkerk. Inmiddels hebben zich al vijfendertig deelnemers opgegeven die hun kerststal achter of voor hun raam in de vensterbank zetten of in de tuin. Belangstellenden kunnen via een wandel- of fietsroute de kerststallen coronaproof bekijken. ,,De bedoeling van ‘Kerststallen Gluren’ is samen in beweging en verbinding met elkaar in deze bijzondere tijd”, aldus Doornhof.

Doornhof maakte in november de Facebookpagina ‘Kerststallen Gluren Nijkerk’ aan, die inmiddels al meer dan tweehonderddertig volgers heeft. Via de pagina kun je ook aangeven of je mee wilt doen met een kerststal. Inmiddels hebben zich al vijfendertig mensen aangemeld. Op Facebook wordt de stand bijgehouden en is te zien waar de kerststallen zich bevinden. Aan deelnemers die zich opgeven voor ‘Kerststallen Gluren' wordt gevraagd of ze een foto van hun kerststal willen sturen. ,,Nijkerkerveen is ook aangehaakt en we hebben alle scholen benaderd. We gaan nog bekijken of we alle deelnemende kinderen een presentje kunnen geven of een vossenjacht kunnen organiseren”, zegt Doornhof.


RAAMSTICKER Mensen die geen kerststal hebben, maar wel graag mee willen doen met ‘Kerststallen Gluren', kunnen deelnemen met een speciale raamsticker, gemaakt door Reena Diepa. Op de sticker staat het logo van 'Kerststallen Gluren', ontworpen door Rieteke van Bokhorst. Bestellen kan via www.liefencreatief.nl.

Diepa stelt een gedeelte van de opbrengst van de raamsticker beschikbaar aan de organisatie SchuldHulpMaatje Nijkerk. Sinds oktober is ze daar vrijwilligster. ,,Door de corona verliezen veel mensen hun baan en zijn ze een kwetsbare groep. Ik vind het fijn als ik hen kan helpen. Het is mooi dat deze hulp in Nijkerk wordt geboden.” Meer informatie: kerststalnijkerk@gmail.com of mobiel: 06 - 38 89 30 35 (Trudy Doornhof - Molenaar).

p        Lees het hele interview op Stad Nijkerk.nl

Afbeelding
Rieteke van Bokhorst heeft het logo van Kerstallen Gluren Nijkerk ontworpen.