Het kinderkoor uit 2018.
Het kinderkoor uit 2018. Gerrit Steen

Livestream kinderkoor in Dorpskerk

9 december 2020 om 10:53

De Jonge Lofstem geeft concert

HOEVELAKEN Op de datum dat de traditionele Kerstsamenzang bij Euretco zou plaatsvinden, op 19 december, houdt het kinderkoor De Jonge Lofstem onder leiding van Anne van Wilgenburg een kerstconcert. ,,Hopelijk kunnen we zo toch met elkaar kerst vieren en genieten van deze mooie kinderstemmen", aldus Van Wilgenburg.


Het concert wordt via een livestream om 19.30 uur in de Dorpskerk in Hoevelaken gehouden. De livestream is tot een week na 19 december terug te kijken en te volgen via YouTube (zoeken op 'Hervormd Hoevelaken').

,,Kijk met ons mee, dan zijn we in gedachten toch een beetje bij elkaar rond het kerstverhaal. We wensen iedereen het goede toe voor in het nieuwe jaar.”

VOLGEND JAAR Adriaan Buitink: ,,De traditionele kerstsamenzang die jaarlijks plaatsvindt in Euretco gaat vanwege de coronamaatregelen helaas niet door dit jaar. Daarom hadden we als organisatie in eerste instantie een alternatief programma bedacht. Het idee was rond het kerstverhaal een korte film te maken op locaties in en rond Hoevelaken."


De in Hoevelaken woonachtige muzikant en componist Edwin Schimscheimer had zijn medewerking toegezegd, evenals Ely Hackmann van NijkerkTV. ,,Helaas werden de maatregelen verder aangescherpt. Daarom hebben we moeten besluiten deze plannen op te schorten naar volgend jaar. Maar het wordt echt heel erg mooi en leuk. Er wordt daarom uitgekeken naar volgend jaar. Het moet dan toch weer lukken samen te komen en de plannen voor dit jaar uit te voeren.”