1 van de 3 kledinginzamelingslocaties
1 van de 3 kledinginzamelingslocaties Stichting COEN

COEN zamelt kleding in voor Roemenië

4 november 2020 om 09:10

NIJKERK Stichting COEN organiseert op zaterdag 7 november een kledinginzameling, op drie locaties in Nijkerk. Tussen 9.00 en 11.30 uur kunnen schone en goed draagbare kleding, maar ook schoenen (apart verpakt) ingeleverd worden bij drie adressen: Buizerdlaan 1, tegenover De Opstandingskerk, De Kandelaar (Meinsstraat 4a) en De Fontein (Ds. Kuypersstraat 2).


,,Uw kleding biedt in Roemenië werkgelegenheid voor mensen met een beperking", legt de stichting uit. ,,Dagelijks werken er een aantal mensen met een beperking in een sociale werkplaats om de kleding te sorteren en winkelklaar te maken. De verworven inkomsten uit de tweedehandskledingwinkels komen ten goede van andere lopende projecten voor de mensen met een beperking." Stichting COEN hoopt dankzij de tot nu toe ingezamelde kleding dit jaar nog kleding te kunnen en mogen transporteren naar Roemenië. Mits transport naar Roemenië mogelijk is, vanwege het coronavirus, zal in totaal meer dan 40 m3 aan kleding worden vervoerd.


Wie kleding niet zelf kan brengen, kan contact opnemen met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670). Dan wordt een afspraak gemaakt om de kleding op te halen. Vanwege de corona-pandemie dienen de kleding- en schoenen zakken/dozen direct in de aanwezige aanhanger gelegd te worden. Deze keer zal de kleding niet gesorteerd worden in de kerkgebouwen. In verband met aanvullende corona-maatregelen verzoekt de stichting mensen om de website www.stichtingCOEN.nl vooraf te lezen, of Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670) te bellen.


Medicijnen bij spoedzorg in regio vanaf januari thuisbezorgd

NIJKERK Inwoners van de regio Eemland krijgen vanaf 1 januari bij spoedzorg hun medicijnen thuisbezorgd. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid hebben hierover namens alle zorgverzekeraars in Nederland afspraken gemaakt. Eerder leefden in de regio zorgen over de bereikbaarheid van de spoedapotheek door een conflict tussen apothekers en verzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Tot eind 2020 kunnen inwoners hun spoedmedicatie ’s nachts, ’s avonds en in het weekend nog (laten) ophalen bij Dienstapotheek Eemland, schrijft Zilveren Kruis. ,,Daarna stopt het contract dat de apotheek met zorgverzekeraars had. Vanaf 1 januari zijn met een andere partij afspraken gemaakt, waarbij de medicijnen thuis worden bezorgd. Mensen kunnen dan na een bezoek aan de huisartsenpost of spoedeisende hulp meteen naar huis en hoeven niet meer op hun medicijnen te wachten terwijl ze ziek zijn.”


Apothekers, huisartsen en andere betrokkenen in de regio worden volgens de verzekeraar binnenkort geïnformeerd over de exacte werkwijze vanaf 2021.