Duizenden verkleedkleren liggen bij Peet’s Kledingverhuur nog te wachten op een nieuwe eigenaar.
Duizenden verkleedkleren liggen bij Peet’s Kledingverhuur nog te wachten op een nieuwe eigenaar. Maranke Pater

Peet’s Kledingverhuur gaat stoppen

2 november 2020 om 16:11

‘Corona was de nekslag'

Maranke Pater

NIJKERK Petra van Duinen heeft er vrede mee dat haar bedrijf Peet’s Kledingverhuur noodgedwongen moet stoppen door de coronacrisis. Maar ze zou het het ergste vinden als ze niet alles kwijt zou raken. Duizenden verkleedkleren liggen nog te wachten op een nieuwe eigenaar.

Van oktober tot april was altijd de drukste periode voor Peet’s Kledingverhuur. Carnaval, Sinterklaas en Kerst: genoeg mogelijkheden om gelegenheidskleding te verhuren.


Van Duinen: ,,Vorige week heeft mijn nicht spullen op Marktplaats gezet voor me. Zij houdt de verkoop van kleding voor mij bij. Ik ben zelf niet zo’n computermens. Er gaat al veel tijd zitten in het laten ophalen van kleding.” Eigenlijk had de Nijkerkse nog wel jarenlang door willen gaan. ,,Ik had de mogelijkheid om tot 2023 dit pand te huren, maar het coronavirus was de nekslag voor mij. Ik heb maanden niks kunnen verhuren. Ik had nog geluk dat de musical van groep 8 door ging. Zodra het verhuren weer kon, ben ik ook gelijk begonnen met de verkoop van de kleding.”


TE KOOP Nu is alles in de winkel te koop, zelfs de kledingrekken en de paspoppen. ,,Ik ben al heel blij dat ik de Sinterklaaspakken kwijt ben, daar belden de scholen uit Nijkerk mij over. Na corona hoop ik dat er weer ruimte voor feestjes komt. Nu merk ik wel dat mensen denken dat ze mijn pakken voor een prikkie kunnen overnemen, maar ik heb al die jaren heel veel geïnvesteerd in goede kleding. Natuurlijk zijn er wel kortingsacties.”


GEK KOSTUUM Van Duinen noemt haar werk haar grote hobby: ,,Ik ga het vreselijk missen, dat weet ik nu al. Mensen kwamen hier binnen en mochten altijd een pak passen en begonnen al te lachen in de kleedkamers. Het begeleiden van mensen die eerst wat schroom hadden, omdat ze voor de eerste keer kwamen en nog nooit op en verkleedfeestje waren geweest, gaf ook veel voldoening. Ik maakte mensen graag enthousiast.”


Op zaterdag 7 november houdt Peet Verkleed een grote uitverkoop. Verder verkoopt ze artikelen via Marktplaats.

p Lees het hele interview met Petra van Duinen als Premium-abonnee op Stad Nijkerk.nl

Afbeelding
Afbeelding