HipHelpt Nijkerk start een campagne zodat niemand alleen hoeft te staan.
HipHelpt Nijkerk start een campagne zodat niemand alleen hoeft te staan. Hip Helpt Nijkerk

HipHelpt start lokale campagne

4 november 2020 om 10:56

'Wij kunnen en willen je helpen'

NIJKERK Iedereen heeft wel eens hulp nodig. En juist in deze tijd van meer afstand moeten nemen van elkaar, is het nog belangrijker om er voor elkaar te zijn. Daarom start HipHelpt Nijkerk juist in deze tijd een campagne zodat niemand alleen hoeft te staan. Samen een wandeling maken, hulp in de tuin, of gewoon een belletje op zijn tijd. Iemand die een lamp voor je ophangt of die de boodschappen voor je doet omdat dat nu even niet kan. Gewoon hulp bij iets alledaags.


De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar sommige mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen? HipHelpt Nijkerk zorgt dat er dan tóch hulp komt. Er staan vrijwilligers klaar om belangeloos hun buurtgenoten te helpen die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde en geïnspireerd door het Evangelie. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. HipHelpt, zodat niemand alleen hoeft te staan.


Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt Nijkerk altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen.


Wie wat extra hulp kan gebruiken kan bellen naar 033-2022681 of zich aanmelden via hiphelpt.nl/nijkerk. ,,Vertel ons je hulpvraag en wij zorgen dat er een vrijwilliger komt helpen", laat de stichting weten. ,,Deze weken komen we nog dichterbij je en kun je ook onze posters door de stad zien hangen met daarop heel eenvoudig een QR code die je begeleid naar de website. Of misschien hangt onze deurhanger wel aan jouw deur. Zo willen we je graag laten weten dat we je kunnen en willen helpen. Je bent niet alleen."


HipHelpt Nijkerk is onderdeel van de landelijke vereniging HipHelpt. Landelijk werkt HipHelpt samen met het initiatief #Nietalleen. In Nijkerk heeft HipHelpt veel samenwerkingsverbanden met andere organisaties.