Anja Vedder heeft het voorzittersstokje overgenomen van Wim van Bokhorst.
Anja Vedder heeft het voorzittersstokje overgenomen van Wim van Bokhorst. Mathilde Dusol

Voorzitterswissel bij de Lions

Coronaproof activiteiten op de planning

NIJKERK Serviceclub Lions Nijkerk heeft in Anja Vedder een nieuwe voorzitter gekregen. Voor het komende jaar staan er ondanks de crisis diverse coronaproof activiteiten op de planning.

Anja Vedder heeft het stokje overgenomen van Wim van Bokhorst. Door de coronacrisis beleefde hij een bijzonder jaar van voorzitterschap. ,,We kregen te maken met de uitdaging om verbinding te houden met onze leden. We moesten noodgedwongen online vergaderen en evenementen werden geannuleerd.” Gelukkig konden enkele activiteiten wel doorgaan, zoals het inzamelen van geld voor Stichting Kibo Medical Detection Dogs en de hulp aan ouderen van Huize Sint Jozef die Bach Consort Nijkerk willen bezoeken. Vedder: ,,We hopen door aan dit soort acties mee te werken dat meer Nijkerkers te laten aanhaken. Door te helpen geven we meer bekendheid aan een mooi initiatief binnen de gemeente.”


ACTIES Coronaproof acties organiseren om geld in te zamelen voor goede doelen is een uitdaging. Toch meent Vedder dat de club erin slaagt aan de slag te blijven de komende maanden. Begin november lanceert de Nijkerkse Lionsclub vier eigen wijnen; de Skyline-collectie. Vedder: ,,We roepen particulieren en bedrijven op om te denken aan bijvoorbeeld de Cuveé Stoomgemaal als eindejaarscadeau of relatiegeschenk.” De opbrengst van de wijnverkoop wordt gebruikt om een echt thuisgevoel te creëren in de 87 ouder-kind-kamers van het Prinses Màxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld.


In december wordt de jaarlijkse inzameling van Douwe Egberts koffiepunten weer georganiseerd. De ingezamelde pakken koffie wordt geschonken aan de Voedselbank. Ook kan er vreemd of oud geld worden ingeleverd in de koffiepuntenzuilen in onder meer supermarkten. Met Fight for Sight zorgen de Lions ervoor dat dankzij het ingeleverde vreemde en oude geld blinden in derde-wereld-landen weer kunnen zien. En er wordt nagedacht over het organiseren van een online StadsQuiz waar heel Nijkerk aan mee kan doen.

p        Lees meer over de nieuwe voorzitter en de geplande activiteiten op Stad Nijkerk.nl