Minder ruimte in parkeergarage De Bonte Koe

Minder ruimte in parkeergarage De Bonte Koe

NIJKERK Het parkeerdek van parkeergarage De Bonte Koe (aan de Vrijheidslaan 29) is sinds donderdag 8 oktober drie weken buiten gebruik. Op donderdag 22 oktober worden op het bovendek van de parkeergarage slijpwerkzaamheden uitgevoerd. De volledige parkeergarage (het bovendek en de begane grond) is daarom gesloten op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober.

De gemeente sluit de parkeergarage, omdat tijdens het slijpen betonstof door de naden op de geparkeerde auto’s beneden kan komen. Gratis parkeren kan als alternatief naast het stadhuis, in de Kolkstraat. Betaald parkeren kan bij parkeerterrein Gele Weiland (Synagogepad) of in de parkeergarage Oosterpoort (Vetkamp).


UITBREIDING ,,Om de bereikbaarheid als de aantrekkelijkheid van het centrum van Nijkerk te vergroten, is gekozen voor een autoluwe binnenstad. Dit wordt gecombineerd met parkeren in zogenaamde bronpunten (ofwel parkeerlocaties) aan de rand van de binnenstad. Uitbreiding van parkeergarage De Bonte Koe, die nu al de hoogste bezettingsgraad heeft, is een mooie en gewenste invulling van dit beleid.” De parkeergarage wordt uitgebreid met 52 parkeerplaatsen.

De looproute van deze parkeergarage naar de binnenstad krijgt meer groen en in overleg met omwonenden is een aantal keuzes gemaakt om de aanrijroute voor deze parkeergarage te verbeteren. Het gaat hierbij om de verbinding tussen de Vrijheidslaan en De Bonte Koe.

Daar wordt nu voorgesteld om aan één kant een laad- en losplaats te realiseren en aan de kant van de Action meer fietsvoorzieningen te maken met een goed trottoir.


Voedselbank zoekt helpende handen

NIJKERK Voor werkzaamheden op de nieuwe locatie van de Voedselbank is het bestuur met spoed op zoek naar mensen die willen helpen. ,,We zoeken mensen die ons de komende drie weken kunnen helpen bij de volgende werkzaamheden: opruimwerkzaamheden, technische werkzaamheden, verwarming aanleggen, loodgieterwerkzaamheden, elektriciteit aansluiten en schoonmaakklussen. Draagt u ook uw steentje bij?", zo klinkt de oproep van Jan Brons van de Voedselbank. Aanmelden kan bij Brons, via 06 51699659.


Tieners gooien zeep in fontein

NIJKERK Drie tieners gooiden maandag zeep in de fontein bij de rotonde Frieswijkstraat-Callenbachstraat in Nijkerk. ,,Dat lijkt misschien een grappige actie en het ziet er wel even leuk uit”, schrijft de gemeente. ,,Maar zoiets levert wel veel schade op en het kost geld om alles weer te herstellen. Ook ontstaan er verkeersonveilige situaties. Uiteindelijk dus helemaal niet zo'n leuk idee.” De gemeente riep de meisjes op om contact op te nemen met de secretaresse van de burgemeester.