Afbeelding
Harry Koelewijn

Stadhuis open voor vitale beroepen

Afspraak maken wel verplicht

NIJKERK Inwoners die zelf in een vitaal beroep werkzaam zijn kunnen op donderdagavond van 17.30 tot 18.30 uur terecht in het gemeentehuis. Dat kan uitsluitend voor spoedaanvragen en alleen na het maken van een afspraak.

Dit betreft reisdocumenten en rijbewijzen die binnen een maand gaan verlopen, aangifte van geboorte/overlijden en een eerste vestiging vanuit het buitenland. De overige producten en diensten kunnen online of via de mail worden aangevraagd.

LOCKDOWN Het is een van de maatregelen die de gemeente Nijkerk neemt naar aanleiding van de gedeeltelijke lockdown die vorige week werd afgekondigd. ,,De recente landelijke maatregelen hebben ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Nijkerk. De gemeente voelt een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar inwoners. Daarom vraagt ze iedereen nadrukkelijk om zich te houden aan de maatregelen die zijn afgekondigd in verband met de gedeeltelijke lockdown. Daarnaast heeft de gemeente Nijkerk zelf enkele maatregelen genomen. Deze gelden vooralsnog tot 11 november 2020”, aldus de gemeente.


Naast het bovenstaande zijn de balies van bouwen en wonen en maatschappelijke ontwikkeling zijn fysiek gesloten. Aanvragen kunnen online, via mail of per telefoon worden gedaan (maatwerk mogelijk als er bijvoorbeeld bouwdossiers hiervoor nodig zijn). Het loket Hoevelaken blijft gesloten.


AFSPRAAK Vanaf maandag 19 oktober 2020 vindt er in het stadhuis aan de Kolkstraat beperkte dienstverlening plaats. Van 09.00 tot 12.30 uur kunnen inwoners, uitsluitend op afspraak, terecht voor de aangifte van geboortes en van overlijden en het aanvragen en afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen. ,,We vragen onze inwoners om alleen een afspraak te maken als dit echt nodig is", laat de gemeente weten. Men kan een afspraak maken via www.nijkerk.eu of door te bellen naar 14 033. ,,Veel producten en diensten kunnen digitaal worden geregeld via de gemeentelijke website.”


De afgekondigde maatregelen gelden in ieder geval tot 11 november. Of er daarna wordt versoepeld is nog niet bekend en is afhankelijk van de beslissingen die op landelijk niveau worden genomen.