Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Dodelijk ongeluk op N301

15 januari 2020 om 09:33

NIJKERK Op de N301/Ambachtsstraat in Nijkerk heeft zondagavond een frontaal ongeluk plaatsgevonden tussen een tankwagen en een personenauto met een Litouws kenteken. Het ongeluk gebeurde omstreeks 18.10 uur. Daarbij kwam een 30-jarige man uit de gemeente Druskininkai (Litouwen), inzittende van de personenwagen, om het leven. De personenauto zou een bocht te ruim hebben genomen, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal tegen de tankwagen. De hulpdiensten gingen ter plaatse, zo ook de traumahelikopter en een trauma-arts. Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. De ravage op de weg was enorm en door het ongeluk was de weg ook glad. Over een lang stuk lag een olieachtige substantie. De weg werd ter hoogte van de brug een tijd lang afgesloten voor de verkeersongevallen analysedienst (VOA).

Nieuwbouwplan Kerkplein krijgt vorm

NIJKERK Zes maanden lang is gewerkt aan de uitwerking van het bouwplan voor het Kerkplein in Nijkerk. Naar verwachting zal het plan in het voorjaar van 2020 aan de gemeenteraad ter inhoudelijke kaderstelling worden voorgelegd, zodat daarna een bestemmingsplanprocedure kan worden gestart. Inmiddels is het plan besproken met belanghebbenden en kan iedereen er kennis van nemen. Architectenteam Nijkerk heeft in opdracht van projectontwikkelaar Van Wijnen, Smink Vastgoed B.V., Woningstichting Nijkerk en in samenspraak met de gemeente gewerkt aan de uitwerking van een woningbouwplan en een parkeergarage op de plek van de voormalige Jumbo-supermarkt aan de Torenstraat in Nijkerk. Het project Kerkplein bestaat op dit moment uit 45 koopappartementen, 15 stadswoningen en 32 huurappartementen. Daarnaast biedt het project ruimte aan een ondergrondse parkeergarage met 147 parkeerplaatsen waarvan 95 openbare parkeerplaatsen. De start verkoop vindt naar verwachting rond de zomer plaats, eind 2020 wordt gestart met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Meer info: www.wonenbijdetoren.nl.

Politie zoekt vandalen toilet

NIJKERK De politie van Nijkerk is op zoek naar een groep van vier jongens die op oudejaarsavond knalvuurwerk door een toiletraam aan de Bagijnenstraat in Nijkerk gooide. Hierdoor ontstond veel schade aan het toilet. Van het incident zijn camerabeelden gevonden.

Een impressie van de hoek Tornestraat, Holkerstraat en Kerkplein in Nijkerk.
Afbeelding