Sparta Nijkerk zet zegereeks voort

14 januari 2020 om 06:58

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft in de derde divisie het eerste competitieduel na de winterstop gewonnen. De Nijkerkers waren met 3-0 een maatje te groot voor het bezoekende Goes. Sparta Nijkerk begon de wedstrijd tegen de Zeeuwen met de eerste serieuze kans na veertien minuten. Vanuit de corner kon een schot op doel door de Zeeuwse defensie van de lijn worden gehaald. De druk vanuit de Nijkerkers werd groter, met in minuut 23 een kans die tot stand kwam door Donny van der Wal. Net voor rust kwamen de Goesenaren ineens ook gevaarlijk dicht bij de 0-1, maar de Nijkerkse verdediging wist de aanval te weerstaan. Met 0-0 gingen ze de rust in. De Spartanen begonnen sterk aan de tweede helft, met vers bloed in het team. Middenvelder Frank Heus werd vervangen door aanvaller Mo Bendadi. Na 51 minuten speeltijd wist Gilbrano Plet de score te openen in het voordeel van de Nijkerkers. Hij lepelde de bal op fraaie wijze over de Zeeuwse doelman. Na de goal had Sparta Nijkerk moeite om de scherpte te behouden, waardoor Goes in de 57e minuut bijna de gelijkmaker wist te scoren na een actie van Remon de Vlieger. Doelman Gino Coutinho wist hier een stokje voor te steken. Het was Bryan Burgerhout die namens Sparta Nijkerk in de 69e minuut het net liet bollen voor de 2-0. Richting het eind van de wedstrijd kwam Wesley de Laat nog met een kans op 3-0, maar uiteindelijk was het opnieuw Gilbrano Plet die in de 89e minuut opnieuw het net wist te vinden. Hij zette de eindstand op 3-0.

Nijkerks echtpaar exposeert in Polhus

Anneke Martini

NIJKERK Hoe een toevallige kennismaking met het materiaal 'glas' kan uitgroeien tot een bijzondere kunstverzameling ondervonden de Nijkerkse inwoners Eddy en Louise Fenger. Tijdens een autorit waren zij in de buurt van Leerdam, waar ze een bezoek brachten aan de beroemde glasgalerie. Daar was het echtpaar onder de indruk van de geƫxposeerde objecten van beroemde glaskunstenaars. Mede door de optimale wijze van exposeren werden zij verliefd op dit bijzondere, lichtdoorlatende materiaal. Langzamerhand bouwden de Fengers een bijzondere collectie op, waarbij de verzameling werd uitgebreid met onder meer schilder- en keramiekkunst. Eddy is een vaste bezoeker van Galerie Polhus, opgericht in 2005, waar hij diverse openingen bijwoonde. Ook kochten Eddy en Louise een aantal kunstvoorwerpen aan in de Nijkerkse galerie. Dit leidde, na samenspraak met Janny van Steeg, tot een expositie van hun verzameling in de mooie galerie. De opening door wethouder van kunst en cultuur Nadya Aboyaakoub, vindt aanstaande zondagmiddag plaats. De verzameling is inmiddels praktisch compleet en omvat een grote collectie glasobjecten, abstracte schilderijen en wandobjecten, porselein en keramiek. De tentoonstelling loopt tot en met 23 februari, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur op Spoorstraat 1 in Nijkerk, of op afspraak. Entree: 5 euro. Meer informatie: www.galeriepolhus.nl of 06-11455168.