Afbeelding
Archief

De klokken van de Grote Kerk klinken op verzoek

20 december 2021 om 14:25 Muziek

NIJKERK Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek verzorgt  weer een wensconcert met kerstmuziek, een zogenaamd jukeboxconcert. Dat gaat gebeuren op vrijdag 24 december 2021 tussen 15.00 en 16.00 uur.

Op de website van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging www.nijkv.nl is onder de knop Actueel een flinke lijst met kerstmuziek te vinden waaruit gekozen kan worden. Verzoeken uit die lijst kunnen worden ingediend via telefoonnummer 06 4989 4733. Een verzoeknummer aanvragen kan ook door een WhatsApp bericht te sturen naar dit nummer. Er zijn inmiddels al wat verzoeken binnengekomen.

Het was de bedoeling dat er onderaan de toren nog een mogelijkheid zou zijn om een verzoek op te geven en daar met elkaar naar te luisteren. Maar vanwege de beperkingen kan dit niet doorgaan. Ruitenbeek zal wel spelen, maar zonder publiek en ontmoetingspunt bij de toren. 

Het bestuur wil een installatie aanschaffen zodat tijdens de concerten in het voorjaar en de zomer op de luisterplaats te zien is wat de beiaardier aan het klavier in de toren doet. Dit is een forse uitgave. Bijdragen kan via de QR-code.


Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie