Afbeelding
CDA Nijkerk

CDA Nijkerk presenteert kandidatenlijst

12 december 2021 om 14:42 Politiek

NIJKERK De Nijkerkse CDA-fractie heeft haar kandidatenlijst op een ledenvergadering vastgesteld. Lijsttrekker wordt Matthias Blankesteijn en op de tweede plek staat zittend raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein die zich de afgelopen jaren heeft ingezet op het thema zorg, en werk wil maken van het tegengaan van eenzaamheid en het opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Nummer drie is zittend raadslid Bert Veldhuizen (3) die zich als voormalig agrarisch ondernemer hard maakt voor behoud van het buitengebied en voor voldoende ruimte voor boeren. Ook huidig raadslid Harry Bokkers (4) keert terug op de lijst. Hij zal zich inzetten op het thema duurzaamheid, waarbij verstandig verduurzamen samen met inwoners speerpunt zal zijn.

De lijst kent ook een aantal nieuwkomers. Op plek 5 staat de jongste kandidaat van de lijst: Lukas Rakhorst. De 22-jarige student bestuurskunde liep de afgelopen jaren mee met de lokale fractie en deed daar al veel ervaring op. Op plek 6 staat Rik Meijer. De vader van drie kinderen deed al bestuurservaring op in het bedrijfsleven en in het onderwijs. De Hoevelakense Niels Morpey staat op plek 7. Hij heeft jaren gewerkt als geestelijk verzorger binnen defensie. Op plek 8 staat de Nijkerkse energie-adviseur Niek van der Snoek. De top-10 wordt afgesloten door de in Appel woonachtige ondernemer Antoon van ’t Klooster(9) en de Hoevelakense onderwijs-bestuurder Jan Hofman (10).

De volledige kandidatenlijst:
1. Matthias Blankesteijn
2. Pam van de Weijer-Feuerstein
3. Bert Veldhuizen
4. Harry Bokkers
5. Lukas Rakhorst
6. Rik Meijer
7. Niels Morpey
8. Niek van der Snoek
9. Antoon van ’t Klooster
10. Jan Hofman
11. Henk Luigjes
12. Guido Prins
13. Henk van Dasselaar
14. Frank Lankhorst
15. Teunis Meerkerk
16. Emiel de Bruin
17. Peter Bokkers
18. Ton de Leeuw den Bouter
19. Marc van den Maegdenbergh
20. Beppie Buijtenhuis
21. Nico Tiemessen
22. Judith Elgersma-Overvliet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie