Afbeelding
Het Baken

Onderzoek naar huisvesting van basisschool Het Baken

1 december 2021 om 10:15 Politiek

NIJKERK Er komt een onderzoek naar de huisvesting van basisschool Het Baken in Nijkerk. De school kampt met een tekort aan vier lokalen. In het integraal onderwijs huisvestingsplan wordt de aanvraag van de school afgewezen, omdat de school nu nog gebruik kan maken van Kindcentrum Holk in de wijk Doornsteeg. Maar wethouder Nadya Aboyaakoub ziet in dat de tijdelijke huisvesting niet de definitieve oplossing is. 

Bij de start van de school was het niet de verwachting dat de school dusdanig uit haar jasje zou groeien als nu het geval is. Kindcentrum Holk raakt ook langzamerhand vol met eigen leerlingen en biedt op de lange termijn geen oplossing. Er is overleg gevoerd met zowel ouders als het schoolbestuur. Met name ouders zien hun kinderen het liefst in één schoolgebouw ondergebracht worden. 

Daarom kiest het college voor een onderzoek hoe de invulling van de school er op de kortere en langere termijn uit moet gaan zien. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de verkeersveiligheid. Uitwijken naar de school aan de Bizetlaan is geen optie. In verband met aanpassingen van andere scholen is dit gebouw nog tot en met 2024 bezet.

Door Wijnand Kooijmans

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie