Afbeelding
Pixabay

Aanpak van agressie en geweld tegen ambtsdragers

24 november 2021 om 16:00 Politiek

NIJKERK Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders heeft een protocol opgesteld hoe te handelen bij geweld tegen ambtsdragers zoals de burgemeester, wethouders en raadsleden.

Het college geeft hiermee gehoor aan een oproep van de fractievoorzitters. In het protocol wordt aangegeven wat kan worden gedaan om agressie en geweld te voorkomen, maar ook hoe betrokkenen kunnen worden ondersteund bij een dreiging en hoe eventuele schade kan worden verhaald.

INGRIJPEND De gevolgen van agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers kunnen ingrijpend zijn voor de betrokkenen, zo ziet het college in. Daarnaast wordt de democratie ondermijnd op het moment dat niet meer in vrijheid een stem kan worden uitgebracht. Dat maakt ook dat geweld en agressie onacceptabel worden genoemd en onder geen beding worden getolereerd binnen de gemeente Nijkerk.

CURSUSSEN Er komen cursussen voor ambtsdragers over hoe zij om moeten gaan met agressie en hoe bedreiging voorkomen kan worden. Alleen bij zware maatregelen voor bescherming komen er veel extra kosten voor de gemeente. Maar die moeten ook zonder protocol worden getroffen.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie