Wim Oudejans
Wim Oudejans Harry van 't Veld

Opnieuw Nederlands record voor Nijkerker Wim Oudejans

16 november 2021 om 08:30 Atletiek

NIJKERK Onder ideale omstandigheden liep Wim Oudejans afgelopen zaterdag 13 november op  de Zandeplasloop in Nunspeet opnieuw een Nederlands record, nu op de 10 kilometer op de weg in de leeftijdsklasse M75+. Zes weken geleden bracht hij het baanrecord op dezelfde afstand al op zijn naam. In Nunspeet liep Wim een tijd van 43’ 43”, precies twee minuten onder het Nederlands record en 34 seconden onder zijn baanrecord.

Zelf, en met hem vele anderen, stond hij verbaasd van zijn tijd, vooral van de enorme hap die hij van het record afliep. Overigens was Oudejans niet de enige die een Nederlands record liep. In de leeftijdsklasse snelde Cees Stolwijk naar een nieuw Nederlands record van 38’ 55” in de leeftijdsklasse M70+, slechts 51 seconden boven het wereldrecord in de klasse M70+.

Zo stonden er op het podium van de heren boven de 70 jaar twee nieuwe Nederlandse recordhouders, Stolwijk op de eerste en Oudejans op de tweede plaats, een unicum waar de loopgroep 2000 als organisatie van deze loop, best trots op mag zijn.

advertentie
advertentie