Afbeelding
Harry Koelewijn

Eerste voucher uitgereikt om thuis energie te besparen

5 november 2021 om 12:03 Natuur en milieu

NIJKERK Inwoners van Nijkerk kunnen vanaf vandaag (5 november) de Energiebespaarvoucher aanvragen bij de gemeente. Deze voucher is in te wisselen voor energiebesparende producten of advies, waarmee inwoners hun huis duurzamer en comfortabeler kunnen maken. De voucher is aan te vragen via www.duurzaam-nijkerk.nl/energiebespaarvoucher.

Als startschot reikte wethouder Dijksterhuis met veel plezier de Energiebespaarbox uit aan Marjolein van Nieuwenhuizen die als eerste inwoner haar voucher kwam verzilveren bij de Klimaatkamer in Hoevelaken. Dijksterhuis is blij met de Energiebespaarvoucher: ,,Energie besparen moet voor iedereen haalbaar zijn. Als gemeente proberen we onze inwoners zoveel mogelijk te helpen in de vorm van gratis advies en voorlichting. Met de Energiebespaarvoucher geven we een extra steuntje in de rug aan zowel huurders als huiseigenaren.”

TWEE VOUCHERS Er bestaan twee verschillende vouchers: één voor woningeigenaren en één voor huurders. In het geval van huurwoningen is namelijk niet de huurder, maar de eigenaar van het pand verantwoordelijk voor de buitenkant van het huis. Maar in de woning kan de bewoner wel één en ander doen om energie te besparen. Huurders kunnen daarom de voucher inwisselen voor de Energiebespaarbox, gevuld met led-lampen, radiatorfolie, tochtstrips, een timer voor een elektrisch apparaat en een waterbesparing voor de handdouche. Woningeigenaren kunnen de voucher ook inzetten voor energiebesparende producten of voor advies in de vorm van een warmtescan, een energiescan of het waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem.

De Energiebespaarvoucher is aan te vragen via de webpagina www.duurzaam-nijkerk.nl/energiebespaarvoucher. Daar staat ook alle informatie over hoe en waar de voucher te gebruiken is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie