Afbeelding
Google Maps

Meedenken over inrichting Paasbos; speeltuin, pannakooi en zwembad op wensenlijst bewoners

4 november 2021 om 10:58 Politiek

NIJKERK Er komt een nieuwe inspraakronde over de aanpak en inrichting van de wijk Paasbos. Tijdens het Paasbosfestival zijn 150 ideeën ingebracht die zijn gebruikt in de uitwerking  van de eerste globale gebiedsvisie. 

De ideeën zijn zeer divers. Van ontmoeten, betaalbaar wonen, binnen- en buiten speelactiviteiten tot gezond ouder worden. Zoals een pannakooi, versmalling van wegen om te hard rijden tegen te gaan, een indoorspeeltuin met water, een boomhut, een ontmoetingsplek voor vrouwen, en een nep grasveldje met goals. Maar ook een zwembad kwam in de wensenlijst voorbij.

IMPULS De nieuwe visie moet een impuls geven aan het gebied. Waarbij een verbinding moet worden gelegd met de gemeentelijke eigendommen sporthal Strijland, de Wulfshoeve en de voormalige sportbasisschool aan de Bizetlaan. Maar ook met de aanwezige groene ruimte rondom het winkelcentrum. Het winkelcentrum zelf wordt als sterk verouderd ervaren.

Tijdens het Paasbosfestival zijn 150 ideeën ingebracht

INFORMATIEBIJEENKOMST Een eerste financiële verkenning gaf een fors negatief resultaat te zien. Dat heeft geleid tot een flinke herziening, die wel wat trager verliep dan gewenst door onder meer de coronamaatregelen en de lockdowns. Inmiddels is er wel een visie waarin het tekort flink is teruggebracht. Het plan is om eind januari 2022 een informatiebijeenkomst voor bewoners te houden. Het gaat dan om het vertalen van de ideeën in een globale visie. In de loop van komend jaar worden de resultaten voorgelegd aan de gemeenteraad. 

WULFSHOEVE De Wulfshoeve maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie. Het pand was bestemd voor het huisvesten van maatschappelijke partijen en de gebiedsteams, maar staat nu leeg. Het gebouw verkeert in een slechte staat. Dat maakt dat er verschillende opties open staan. Om sloop te voorkomen wordt eraan gedacht om het pand tijdelijk via een anti-kraakregeling in te zetten voor huisvesting van mensen. Totdat een definitieve keuze is gemaakt over de toekomst van het pand.

HART VAN DE WIJK Uitgegaan wordt van evenveel groen in de wijk, maar dan van meer kwaliteit. Er moet een buiten-binnen sportpark komen. Een Urban Play park, een kinderboerderij, verbetering van de waterkwaliteit, Paasbos Beach langs de beek, een autoluw hart, het onderbreken van de Bachlaan, voldoende parkeren voor buurtwinkels en een groene inrichting van de Grieglaan. 

Dat moet leiden tot de komst van een ‘hart van de wijk’, met een totale oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Er blijft dan nog 7.000 vierkante meter over die vrij is voor andere doeleinden. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan in de tussentijd ook in bredere zin aandacht aan de wijk te blijven geven. Zo wordt geïnvesteerd in de renovaties van scholen en wordt ingezet op goed onderhoud van de openbare ruimte, inclusief de speel- en ontmoetingsvoorzieningen. Daarnaast is een plan opgesteld om de ervaren overlast in de wijk te verminderen. 

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie