NSC Nijkerk

Teleurstellend optreden NSC in Aalten

2 oktober 2021 om 20:55 Voetbal

NIJKERK De overwinning tegen SDC Putten heeft NSC nog niet de vleugels gegeven waar op werd gehoopt. Zaterdag waren de Nijkerkers al na één helft kansloos bij AZSV. In de tweede helft werd niet meer gescoord, maar de 4-0 nederlaag was daarmee niet minder teleurstellend.

In het eerste bedrijf ging er weinig goed bij NSC en daar profiteerde de thuisploeg AZSV vrijwel optimaal van. Quin Vervelde zorgde voor de 1-0, waarna Joost Rasing en Rik van der Eerden met twee treffers de stand naar 4-0 tilden. Volgens de trainer Dave de Jong was zijn ploeg daarmee nog mild. ,,Het had nog beter gekund voor ons, maar met een 4-0 ruststand kan je toch niet ontevreden zijn.”

Na de rust verweerde NSC zich beter voor wat betreft het gesloten houden van de defensie. Zelf kwam de ploeg echter niet tot het maken van één of meer treffers. De dreun die de ploeg in de eerste helft te verwerken had gekregen, bleek dusdanig dat NSC zich vooral richte op het beperken van de schade. Met een 4-0 nederlaag vertrok NSC naar huis en dus moet de ploeg zich richten op de komende thuiswedstrijd tegen HZVV om weer punten bij te kunnen schrijven.