Afbeelding
AVN

Gemeente gaat tijdelijk sportaccomodaties verhuren aan verenigingen

4 oktober 2021 om 14:00 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk gaat akkoord met de verhuur van de buitensportaccommodaties die door Optisport werden beheerd aan de betreffende sportverenigingen. Met een besluit van het college van burgemeester en wethouders is dit nu formeel ook geregeld, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub.

Optisport is gestopt met het beheer sinds 31 december vorig jaar. De verenigingen hadden daardoor al te kennen gegeven dat ze uiteindelijk graag zelf meer inspraak zouden krijgen in het beheer van de velden en de gebouwen. De eerste stap is gezet: de inspraak in het onderhoud van de velden.

GEMEENTE ALS VERHUURDER De gemeente is met de verenigingen nog in overleg over een mogelijk recht van opstal aan hen. Tot die tijd verhuurt de gemeente zelf de accommodaties als overbrugging. Er wordt een huurovereenkomst gesloten met de verenigingen. De gemeente is als verhuurder verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud van de gebouwen. Concreet gaat het om verhuur van de accommodaties aan de Atletiekvereniging Nijkerk, de korfbalvereniging Sparta en de voetbalverenigingen Sparta Nijkerk en Veensche Boys in Nijkerkerveen. Met NSC in Nijkerk moet een dienstverleningsovereenkomst worden gesloten.

De gewenste situatie vindt het college het recht van opstal aan de gebouwen. De gesprekken hierover hebben vertraging opgelopen door de coronacrisis. Wel wordt aangegeven dat verhuur door de gemeente nadrukkelijk van tijdelijke aard is en zo kort mogelijk. De gemeente heeft niet de wens of de intentie de betreffende sportaccommodaties te exploiteren. De velden van de betreffende verenigingen blijven wel verhuurd worden door de gemeente, ook als er een recht van opstal is. De velden worden onderhouden door ’t Wencop.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie