Maud met haar vader Marcel.
Maud met haar vader Marcel. Liesbeth Kas

Streefbedrag aangepaste bus voor Maud uit Nijkerkerveen bijna bereikt

28 september 2021 om 08:30 Mensen

NIJKERKERVEEN Na zo’n zeven weken staat de teller al op ruim 37.000 euro. De actie ‘Over the Rainbow for Maud’, voor de zieke Maud uit Nijkerkerveen, heeft in korte tijd veel geld opgebracht. Het bedrag dat nodig is om voor haar een speciale bus aan te schaffen, is daarmee bijna bereikt. En ook de gemeente doet uiteindelijk toch een duit in het zakje. 

Vanuit het hele land kreeg de actie binnen korte tijd veel steun. Op allerlei manieren werd geld ingezameld en er werden diverse acties georganiseerd. ,,Daar zijn we heel erg dankbaar voor. Afgelopen weken zijn voor ons gezin erg intens en indrukwekkend geweest. Het altijd drukke leven met de voor ons 24/7 zorg, de bijna dagelijkse bezoeken aan het WKZ om aankomende operatie voor te bereiden én dan nu de inzamelingsactie die ernaast loopt, zorgt ervoor dat de achtbaan in de zesde versnelling terecht is gekomen”, laten de ouders van Maud, Liesbeth en Marcel Kas uit Nijkerkerveen, weten. 

TOCH HULP VAN GEMEENTE Ze hebben opnieuw een spoedverzoek ingediend bij de gemeente Nijkerk (WMO) om hen bij te staan in de zorg voor Maud. ,,We hebben alles in én om ons huis laten zien aan verbouwingen en aanpassingen die wij zelf gerealiseerd en bekostigd hebben. Van totale openheid in de financiële administratie tot aan bewijsstukken die aantonen dat wij als ouders overal hebben aangeklopt bij fondsen, instanties en verzekering. Navraag bij het WKZ, Hoogstraat Revalidatiecentrum en het auto-aanpassingsbedrijf hebben duidelijkheid verschaft dat het geen luxe betreft, maar pure noodzaak”, zo leggen de ouders uit. En ze hebben goed nieuws, want de gemeente heeft laten weten toch bij te zullen staan in de kosten die nodig zijn voor de aanpassingen van de rolstoelbus voor Maud. ,,We zijn de gemeente Nijkerk enorm dankbaar voor de bijdrage die wij mogen ontvangen voor het realiseren van de benodigde aanpassingen.” 

Onwerkelijk en nog niet te bevatten dat we ineens zo dichtbij zijn

Met deze nieuwe ontwikkeling komt het benodigde totaalbedrag voor de bus wel ineens dichtbij. De teller staat momenteel op 33.000 euro. Met de bijdrage van de gemeente Nijkerk daarbij opgeteld is er nog een ruime 4000 euro nodig. ,,Onwerkelijk en nog niet te bevatten dat we ineens zo dichtbij zijn”, aldus de Liesbeth en Marcel Kas.

OPENHEID Via de Facebookpagina ‘Over the rainbow for Maud’ houden Liesbeth en Marcel alle volgers en betrokkenen op de hoogte. ,,Er is enorm veel tijd gaan zitten in het uitwerken van ideeën, interviews geven aan de media en het runnen van de socials waarin iedereen ons verhaal kan volgen. Buiten dat om zijn wij ook bijzonder actief geweest om alles achter de schermen goed te regelen. Voordat wij 5 augustus naar buiten zijn gekomen met ons verhaal stond voor ons één ding op de eerste plaats; openheid, eerlijkheid en transparantie omdat het om bizar veel geld gaat, wat wij ons heel goed realiseren. Vandaar ook de keuze voor een openbaar platform waarbij iedereen de tussenstand kan volgen.” 

We hebben de wens om ook andere gezinnen te gaan helpen vanuit de stichting

STICHTING Om daadwerkelijk om te kunnen schakelen naar een speciale stichting, hebben de ouders van Maud afgelopen tijd veel overleggen gevoerd met een boekhouder, accountants, juristen, notarissen, andere stichtingen en belastingadviseurs. ,,Dit om nog meer waarborg te creëeren in de financiële gang van zaken, ook voor het geval er meer geld zou worden opgehaald dan nodig is voor de aangepaste rolstoelbus, zodat ook dit geld volledig ten behoeve van Maud terecht zal gaan komen. Daarnaast hebben wij ook zeer zeker de wens om in de toekomst andere gezinnen te gaan helpen vanuit de stichting.” 

BUS Deze week wordt Maud weer opgenomen voor de volgende operatie. Een wekenlange opname in het WKZ Utrecht zal deze keer na de zware ingreep nodig zijn. Het autobedrijf zal alles gaan opstarten om met het ombouwen/aanpassen van de bus te kunnen beginnen. ,,We hopen dat de bus klaar staat als ze volgens de verwachtingen half november naar huis mag. We hebben het volste vertrouwen dat het gaat lukken met de laatste ruime 4000 euro, gezien de liefdevolle steun die we nog steeds elke dag krijgen van iedereen. Wij willen nogmaals iedereen vanuit ons hart enorm bedanken. Een ieder die zijn/haar bijdrage heeft geleverd om voor ons de aangepaste rolstoelbus te realiseren.” 

Doneren kan via deze link.

Van de redactie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie