Yannick Bouw ging verder waar hij was gebleven bij Veensche Boys. Met twee treffers was hij opnieuw belangrijk Kees van den Heuvel

Effectieve winst Veensche Boys tegen VRC

25 september 2021 om 21:43 Voetbal

NIJKERKERVEEN Je hoeft niet altijd je beste wedstrijd te spelen om toch met de volle buit van het veld te stappen. Dat bewees Veensche Boys zaterdag tegen VRC. De gasten uit Veenendaal waren voetballend beter, maar Veensche Boys was effectiever. De 3-2 overwinning is een zeer welkome seizoenstart.

De ambities van Veensche Boys liggen hoger dan de tweede klasse en dus wil de ploeg weer heel hoog meedraaien dit seizoen. Als de wedstrijd tegen VRC een opmaat is voor dit seizoen, is het nog onduidelijk of die ambities waar kunnen worden gemaakt. Qua voetbal waren de gasten immers een lange fase duidelijk beter dan Veensche Boys. Maar de thuisploeg deed waar het om gaat en dat is scoren. Yannick Bouw rondde de eerste Veensche aanval doeltreffend af en de tweede eindigde in een strafschop. Bouw bleef koel en tekende voor de 2-0. Nog voor de rust betekende de volgende kans de 3-0; Julian Buitenhuis zorgde daarmee voor de ogenschijnlijk comfortabele ruststand.

De tweede was het echter toch billenknijpen aan Veensche kant. VRC draaide de duimschroeven aan en kwam via Daan Olde op 3-1. Het verweer van Veensche Boys werd eigenlijk met de minuut minder, maar de ploeg bleef wel overeind. Pas in de blessuretijd viel de 3-2 van Ruben Rentenaar. Dat de scheidsrechter daarna eindelijk een eind maakte aan het duel werd vooral door Veensche Boys gezien als een bevrijding. De eerste winst van de compettie was met de 3-2 immers binnen, al valt er nog wel wat te verbeteren aan het spel. Als je echter moeilijke duels overeind blijft én wint, kan je heel ver komen in de competitie.